wayne2mike 09.11.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Wracając do tematu to może poczekać aż zrobią nowy chodnik by ocenić odprowadzenie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 10.11.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 c: tynki mineralne (tu cementowo wapienne, lub wapienno cementowe) wytrzymają naprawdę długie lata, kwestia położenia i tego jak i z jakich materiałów zbudowany jest dom. Problem poza tym nie rozbija się o to "czym", ale w jaki sposób i jaką metodą jest przymocowany do ściany. Samych systemów montażu do płyt (nie wnikam czy betonowe, czy włóknocementowe, czy na bazie żywic) jest ileś i to one dają lub nie gwarancję wytrzymałości na lata. Cegła - wytrzyma lata...w2m: dlatego najpierw się pyta klienta co chce, potem pyta ile kasy na to może przeznaczyć - i w razie czego od razu wybija mu pomysly z głowy, lub uświadamia że należy się kolejne tyle co on myślał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P0Lik 29.11.2016 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 wowwww Nie spodziewałem się takiej dyskusji. Dzięki za odpowiedzi. Jako iż mój budżet nie jest z gumy - budynek po skuci tego co jest teraz i osuszeniu zyska ocieplenie. Aby łatwiej było go czyścić z brudu ulicznego najprawdopodobniej zrobię klinkier lub tynk mozaikowy - powinno być to łatwe i szybkie do wyczyszczenia karcherem. Oczywiście chodnik też powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 23.12.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2016 w takiej sytuacji widziałem elewacje wykończoną blachą trapezową do wyskości jednego metra. Wygląda to słabo ale od 10 lat tak samo. Można tez jakimiś okładzinami elewacyjnymi (płyta włókno-cementowa? łupek dachowy? płytki klinkierowe?) bo nie sądzę żeby jakiekolwiek wykończenie typu mineralnego (tynki, farby i gładzie cudowne) wytrzymały akceptowalny czas. Też tak myślę - ew. jakiś lepszy siding - z pewnością wytrzyma (przy dobrym wykonaniu) i będzie tańszy niż wszelkie specjalistyczne materiały tynkarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts