blok 11.08.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 WitamCzy ktoś budował dom na działce z wjazdem od strony południowej.Jestem posiadaczem takiej działki i szukam odpowiedniego projektu domu. Wielkość domu do 160m2. Najlepiej z użytkowym poddaszem.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budwa 11.08.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ja wybudowałem wg.projektu RENATA III B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.08.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Witam Czy ktoś budował dom na działce z wjazdem od strony południowej. Jestem posiadaczem takiej działki i szukam odpowiedniego projektu domu. Wielkość domu do 160m2. Najlepiej z użytkowym poddaszem. pozdr. no ale to trochę mało wjazd od południa ok ale gdzie taras - w ostatnim (albo przed) muratorze jest na ten temat artukuł garaż w bryle czy obok jaka działka kwadrat czy kiszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 11.08.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Projekt Muratora D07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blok 11.08.2004 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Już piszę dokładniej. Wymiary działki to 32m -szerokość na 85 - długość.Tak więc jest to kawałek ziemi i praktycznie nie mam żadnych ograniczeń. Co do samego domu to chciałbym aby zarówno salon, jak i wejście do domu były od frontu (wejście może być ewen. z boku). Na dole oprócz salonu i kuchni chciałbym aby był dodatkowy pokój z łazienką (dla rodziców) - chcę ich zabrać z blokowiska. Górę zająłbym ja, moja ładniejsza połówka + 2 moje pociechy. Co do tarasów oczywiście, że mają być - ale to jest sprawa przyszłościowa. Garaż - sprawa dla mnie otwarta ale może być w bryle domu - mniejsze koszty. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 11.08.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 hej nasza działeczka ma wjazd od południa, zapraszam do obejrzenia domu - link w sygnaturce pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NERJA 11.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 http://www.archipisniak.neostrada.pl/MARZANNA.html to projekt domu, który my budujemy na działce z wjazdem od południa. budujemy w płn warszawie - jeżeli chcesz obejrzeć... daj znać. poza tym - dla Ciebie chyba za duzy? - projekt domu "od południa" to korona II z biura białostockiego (jest w katalogach projektów gotowych). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.08.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Już piszę dokładniej. Wymiary działki to 32m -szerokość na 85 - długość. Tak więc jest to kawałek ziemi i praktycznie nie mam żadnych ograniczeń. Co do samego domu to chciałbym aby zarówno salon, jak i wejście do domu były od frontu (wejście może być ewen. z boku). Na dole oprócz salonu i kuchni chciałbym aby był dodatkowy pokój z łazienką (dla rodziców) - chcę ich zabrać z blokowiska. Górę zająłbym ja, moja ładniejsza połówka + 2 moje pociechy. Co do tarasów oczywiście, że mają być - ale to jest sprawa przyszłościowa. Garaż - sprawa dla mnie otwarta ale może być w bryle domu - mniejsze koszty. pozdr oj chyba tego do końca nie przemyślałeś 1. tarasy są b. ważne szczególnie w kontekście salonu 2. czy metraż obejmuje garaż w bryle czy nie 3. z rodzicami musisz lepiej pomyśleć - zwykle dół to strefa dzienna góra nocna de facto przy tym metrażu na dole będzie oglądanie telewizji i przyjmowanie gości - co wtedy ? słuchawki? cichutki telewizor? czy imprezka jak na kolonii do 10 bo nie zakładam żebyś chciał wypraszać rodziców nie wspominając o katowaniu ich imprezą. Myślę, że od tego powinieneś zacząć przeglądnie projektów - czyli jak dobrze i wygodnie dla WSZYSTKICH umiejscowić w domu rodziców. Przy tej działce jaką masz powinieneś dać radę z praktycznie każdym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 11.08.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ja mam dokładnie tak:wjazd od południa, drzwi wejsciowe też, tesciowie (wejscie do nich oddzielne i zajmuja tylko czesc parteru ok.50m2 w swojej czesci na parterze mam salon, lazienke i kuchnie- z wiatrołapu dwoje drzwi + trzecie do garazu).podpiwniczenie, parter, poddasze uzytkowe. Nad podwojnym garazem taras od strony poludniowej. Jak ktos zainteresowany to prosze o informacje, moge podeslac zdjecie.Pozdrawiam ps.wbrew pozorom czasami uklad z tesiami jest bardzo korzystny (ma zdecydowanie wiecej plusow niz minusow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 11.08.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 nie mówię że nie ja obecnie mieszkam u teściów i bradzo sobie chwalę (niezależene mieszkanie w domu z własną łazienką i kuchnią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbych_Sz 11.08.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 pracowania Horyzont projekt "jarzębina"Zbych_Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 19.08.2004 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Ja również mam tak usytułowany dom i to na własną prośbę.Projekt indywidualny garaż na dwa samochody dom o szerokości 13.28m jak chcesz projekt to napisz:)Projekt oddam za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 20.08.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Przy takiej wielkości działki masz duże pole do popisu, na pewno znajdziesz odpowiedni projekt,poszukaj w działe projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
java151 20.08.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ja wybudowałem APS 76 z Archi Projekt z Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts