Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak, tylko, że my większe miasto z normalnymi lekazami (nawet za pieniądze) mamy 80 km od siebie (Poznań). Do tego trzeba jeszcze wiedzieć gdzie iść.

U nas najczęściej się praktykuje na kaszel antybiotyk i to w końskiej dawce, ajk nie pomaga to inny itd. dopiero jak dziecko ma astmę oskrzelową to się myśli o alergiach... :evil:

I potem takie konowały mówią, że źle zarabiają, powini mieć płacone od ilości zgłoszeń a nie od ilości pacjentów którzy często nigdy do nich nie przychodzą. Ja też bym tak chciał.

Jeżeli chodzi o Poznań to byłam na testach w Centrum Alergologii Bogusławskiego na ul. Bogusławskiego 16. tel. 866-04-30; 86-11-76. Miałam trochę dalej do tego centrum ale pojechałam bo w Gorzowie to wogóle nie mam szans na pomoc z tego zakresu. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Córka przez 3 lata brała Claritine i pani doktor rodzinna wmawiała mi że nie można zrobić testów bo i tak nie można odczulać. Wkurzyłam się, zrobiłam wywiad co do dobrych lekarzy alergologów i wyszło mi na to właśnie centrum (jeśli chodzi o nasze okolice). Po zrobieniu testów okazało się że córka jest uczulona na podstawowe produkty takie jak ryż, jabłka, pomidory, żyto. Po wyeliminowaniu okazało się że dziecko nie musi już brać żadnych leków. Dlatego uważam że warto spróbować zrobić te testy. Wynik jest od ręki. A i najważniejsze za testy zapłaciłam 200zł (zależy to od tego ile się robi tych punktów) plus do tego 2 wizyty po 50zł.

https://forum.murator.pl/topic/21747-nawil%C5%BCacz-powietrza/page/2/#findComment-383619