wg39070 26.10.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 zazwyczaj, wykonawca rzuca na rurki zbrojenie i na tym się kończy "zbrojenie" niestety, taki mamy kraj, widocznie masz inaczej ja mam zbrojone włóknem i podłoga jak dzwon, nie ma pęknięć, jest OK. 6 do 8 cm. Zbrojenie rozproszone jest dobre dla posadzkarzy. Wsypie do mixa i naprzód, a siatkę trzeba starannie ułożyć nie zapominając o zakładkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.10.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 To jak, zaczynasz sezon grzewczy w sierpniu, żeby rozgrzać te zasmażki? No chyba nie chcesz powiedzieć, że rozgrzewasz płytę podłogówką i między płytą a rurkami podłogówki nie ma żadnego styropianu czy czegoś podobnego. Chyba, że taka jest technologia wykonania płyty fundamentowwej. Ale przecież rurki ma 7cm pod posadzką, to jaki w tym problem ? Bezwładność jest większa, bo pod rurkami ma jeszcze 25cm, ale bez przesady.... Za to, kiedy nad ranem pompa wyłącza grzanie, bo kończy się tani prąd ten beton jeszcze długo oddaje ciepło. Jak ktoś grzeje prądem, to się to bardzo przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 26.10.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 czesc, moja posadzka ma od 8 do 12cm grubosci - na 100m2 PCPW wzieła tydzien temu na rozruchu 40kWh i w domu zrobilo sie 20*C po 24h:) im wiecej tym lepiej posadzki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.10.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Ale przecież rurki ma 7cm pod posadzką, to jaki w tym problem ? Bezwładność jest większa, bo pod rurkami ma jeszcze 25cm, ale bez przesady.... Za to, kiedy nad ranem pompa wyłącza grzanie, bo kończy się tani prąd ten beton jeszcze długo oddaje ciepło. Jak ktoś grzeje prądem, to się to bardzo przydaje. Czy Ty mnie nie rozumiesz? Między posadzką, w której zatopiona jest podłogówka a płytą fundamentowoą nie ma żadnej termoizolacji. Czyli podłogówką grzeje 25 cm żelbetu ppd posadzką? Bo z jego wpisu tak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.10.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 To jak, zaczynasz sezon grzewczy w sierpniu, żeby rozgrzać te zasmażki? No chyba nie chcesz powiedzieć, że rozgrzewasz płytę podłogówką i między płytą a rurkami podłogówki nie ma żadnego styropianu czy czegoś podobnego. Chyba, że taka jest technologia wykonania płyty fundamentowwej. Między płytą a wylewką nie mam styropianu A czemu mam rozgrzewac jak płyty i wylewki nie chlodze ? Włączam ogrzewanie jak robi się zimno w domu czyli temp.spada pon.22,5st.C i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.10.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 czesc, moja posadzka ma od 8 do 12cm grubosci - na 100m2 PCPW wzieła tydzien temu na rozruchu 40kWh i w domu zrobilo sie 20*C po 24h:) im wiecej tym lepiej posadzki pozdrawiam Taaa, zaraz ktoś napisze, że najlepiej walnąć sobie posadzkę 30 cm bo czym grubiej tym lepiej. Ja pierdzielę co jeden to lepszy wizjoner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 26.10.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Taaa, zaraz ktoś napisze, że najlepiej walnąć sobie posadzkę 30 cm bo czym grubiej tym lepiej. Ja pierdzielę co jeden to lepszy wizjoner. A w czym to przeszkadza ? Ja wad nie widzę żadnych a same zalety. Temp.w domu jest bardziej stabilna m.in dzięki nagromadzonej energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 26.10.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Taaa, zaraz ktoś napisze, że najlepiej walnąć sobie posadzkę 30 cm bo czym grubiej tym lepiej. Ja pierdzielę co jeden to lepszy wizjoner. chodzilo mi wieksza grubośc posadzki w porownaniu ze standardową grubościa 6-7cm - ale tak pod akumulacje to te 9-11cm chyba jest optimum pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.10.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 podłogówkę się zbroi włóknem a nie siatką jakim włóknem zbroi się posadzkę podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.10.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 12mmposadzkarze będą wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.10.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Czy Ty mnie nie rozumiesz? Między posadzką, w której zatopiona jest podłogówka a płytą fundamentowoą nie ma żadnej termoizolacji. Czyli podłogówką grzeje 25 cm żelbetu ppd posadzką? Bo z jego wpisu tak wychodzi. No przecież o tym piszę, czy nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ? "Bezwładność jest większa, bo pod rurkami ma jeszcze 25cm" Taaa, zaraz ktoś napisze, że najlepiej walnąć sobie posadzkę 30 cm bo czym grubiej tym lepiej. Ja pierdzielę co jeden to lepszy wizjoner. Dla kogoś, kto grzeje prądem w dwóch taryfach TO SĄ same zalety. Co w tym jest niezrozumiałego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 27.10.2016 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Kiedyś dawano na posadzkę 5-7cmstyropianu i każdy kto chciał dać więcej był krytykowany, można to sprawdzić tu na tym forum. Docelowo będę grzał prądem ale teraz mam klimatyzator który przerabiam na pci powietrzną. Stąd taka gruba posadzka bo ona ma być akumulatorem, w instalacji nie będzie żadnych buforów itd. Wstawiam schemta jak mniej więcej będzie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 27.10.2016 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ile energii zakumuluje 1m3 betonu przy różnicach temp. 10 stopni? Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.10.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Ile energii zakumuluje 1m3 betonu przy różnicach temp. 10 stopni? Karol To zależy od strat ciepła domu,poniżej wykres jak dobrać odpowiednią grubość wylewki pod katem akumulacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 12mm posadzkarze będą wiedzieć pytam bo nie wiem co to jest "włókno 12mm" do zbrojenia posadzki (serio) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.10.2016 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 pytam bo nie wiem co to jest "włókno 12mm" do zbrojenia posadzki (serio) Wylewki nic niczym nie trzeba zbroic. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.10.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 pytam bo nie wiem co to jest "włókno 12mm" do zbrojenia posadzki (serio) piórka http://1.bp.blogspot.com/-1PQsxynq7eA/UKI5GA3cZzI/AAAAAAAACJ4/Sr24UMsNwGU/s1600/3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.10.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 jasne, takie mikrozbrojenie polipropylenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 28.10.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 czesc, moja posadzka ma od 8 do 12cm grubosci - na 100m2 PCPW wzieła tydzien temu na rozruchu 40kWh i w domu zrobilo sie 20*C po 24h:) im wiecej tym lepiej posadzki pozdrawiam Jak z Copem, to wziela jednak ponad 120 kWh coby ktoś nie pomyślał dlaczego u niego tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morzedzungli 28.10.2016 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Ale przecież rurki ma 7cm pod posadzką, to jaki w tym problem ? Bezwładność jest większa, bo pod rurkami ma jeszcze 25cm, ale bez przesady.... Za to, kiedy nad ranem pompa wyłącza grzanie, bo kończy się tani prąd ten beton jeszcze długo oddaje ciepło. Jak ktoś grzeje prądem, to się to bardzo przydaje. Warto też zainwestować w 5-7 solarów bo podłoga wszystko przyjmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts