Olka 11.08.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Z czego można zrobić balustradę, poręcze? Mam schody drewniane na metalowym stelażu. Chciałabym aby było lekko, bezpiecznie (małe dziecko) no i TANIO.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.08.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Zajrzyj na stronę www. rintal.plMy zdecydowani jesteśmy na balustradę w stylu Trasforma.Ostatnio w Liroy Merlin widziałam elementy, z których można by samemu zrobić taką balustradkę.Bliższych informacji nie potrafię podać, bo balustrada dopiero przed nami.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 11.08.2004 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 UKF firma ta ma piękne schody no ale niestety CENY ja bym chciała coś innego, nietypowego Ale dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.08.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Wskazałam Ci tę stronę, bo ja tam właśnie znalazłam wzór na balustradkę. Szczerze powiem, że na ceny nawet nie patrzyłam, bo od razu założyłam, że zrobimy ją sami, tzn. zrobi to stolarz wg "naszego" pomysłu.A teraz myślę, że pokusimy się o samodzielne jej zrobienie (tzn. mój mąż). W supermarkecie budowlanym widziałam elementy (poręcze, słupki oraz coś w rodzaju listew na "tralki"), z których można samodzielnie zmontować taką balustradę. Nie liczyłam jednak ile by to kosztowało.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 11.08.2004 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 UKF My też chcemy robić sami Ja bym chciała coś lekkiego Co myślisz o balustradzie na piętrze takiej: stelaż zrobiony z metalu (mogę być elementy z rurek i kul ) a osadzone na tym płyty z drewna lub plexi lub szkła. No sama nie wiem. Może to wyglądać trochę sklepowo? Tralki i słupki wychodzą drogo 1-tralka ok. 10,- 1- słupek ok. 100,- + lakiery, bejce no i dużo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.08.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ooo, to chyba mówimy o jakiejś większej balustradzie (ja muszę u siebie zrobić tylko na 7 stopniach) i nie tylko na schodach.Pomysł z płytami lub pleksi (szkło wydaje mi się niezbyt "bezpiecznym" materiałem - też mam malucha w domu - i może być zbyt ciężkie) wydaje mi się bardzo ciekawy.Ważne na pewno jest dobranie proporcji (kwadraty?, prostokąty?).Płyty można by np. fajnie pomalować, pleksi (ja lubię mleczne - mamy takie w drzwiach zamiast szybek) natomiast dodałoby lekkości. Odnośnie tego ostatniego mam dwie obawy: jak kupowaliśmy nasze to nie było ono wcale tanie (ale tu mogło wiele się zmienić) i niełatwo było je przyciąć - łatwo pękało. W przypadku obu materiałów należy też zastanowić się nad wykończeniem ich krawędzi.Pozdrawiam i życzę fajnych pomysłów, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.08.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Czy chodzi Ci o coś w tym stylu? http://www.artom.bizn.pl/galeria.html Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 11.08.2004 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 ŚWIETNE POMYSŁY O TO MI CHODZIŁO. tylko ciekawe ile to będzie kosztowało. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.08.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Olka czy mi się wydaje czy małe dzieciątko masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 12.08.2004 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 kroyena Mam 14 miesięczną córcię - Amelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.08.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Olka,prześlij mi na priva swój adres mailowy - wrzuce Ci fotkę z balustradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.08.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 No to uważaj na barierki z tego linka to jedne dla gekona (pełno szkła), a przez pozostałe to berbeć może ci zrobić skok na głowkę. Zobaczysz jak Amelcia będzie uwielbiać wezwania pod tytułem schodami w górę, a z czasem schodami w dół. A wtedy drzwiczki przywieszone na czas do dojrzałości dzieci (najlepiej z samozamykaczem), a szczebelki takie, żeby małe dziecko głowy nie przełożyło.Ktoś fajną balustradę w Dziennikach budowy zamieścił (kgadzina, albo am) poszperaj znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 12.08.2004 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 kroyena masz racje tak sobie tylko siedze i wymyślam ale dzięki poszperam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.08.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 To było takie fajne jasne drewno. A szczeble w postaci wąskiego prostokąta w środku pustego z nóżką i mocowanie m u góry w środku osi. Fajowo wyglądało. Jemo stolarz poddał sięsamookaleczeniu więc najprawdopodobniej można stosować jako wzór. Oczywiście szczeble to nie wszystko, ale u mojej mamy są zwykłe pojedyncze na dodatek po cylkinowaniu w częsci wyjmowalne, takze przez dzieciaki i wszyscy drżą jak 3-latki mają same iść na górę. A u ciebie mobilność z ukierunkowaniem na schody jeżeli nie już to tuż,tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 12.08.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Taką balustradkę o jakiej pisze kroyena ma am - mozna zobaczyć w Dzienniku budowy ( też szukam ciekawych pomysłów ) Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.08.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Należy pamiętać by balustrada była solidna bo jak dzieciaki podrosną to młode nastolaty będą chciały na niej zjeżdziać w celu udowodnienia sprawności osobniczej w rodzinnym stadzie. Wiem bo sam robiłem. Filigrany są na pokaz. PS. Dzięki Maxtorka Olka ma już do przejżenia tylko jeden dziennik, za to jaki (foll profi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 13.08.2004 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 wojtekZdjęcia dostałam. Ale zdjęcia z balustradką nie ma. Jest za to piękny dom - śliczny no i z bardzo pięknym dachem. Poezja. Domyślam się, że to Twój domek. Gratulacje Moja budowla przy twojej wygląda jak "garaż". No nic od czegoś trzeba zacząc. Następny dom będzie budowany już inaczej (trzeba przeznaczyć duuużo więcej kasy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 13.08.2004 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Idę teraz poszperać w dzienniku "am" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 13.08.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 olka,nie wiem jak to się stało, że wysłałem Ci nie te zdjęcia co trzeba ale zaraz się poprawię.domek nie mój tylko sasiada o nazwie Daniela z Archipelagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 13.08.2004 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 wojtek czekam Pewnie Twój domek będzie jeszcze piękniejszy niż Daniela z Archipelagu Słuchajcie ja w dzienniku am nie mogę znależć tej balustrady. Mam jakieś zaćmienie czy co? Może przekopiujcie ją tutaj, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts