Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Domowa siłka to ekstra pomysł, o ile jest na to miejsce. Co do tej podłogi, to tak jak już wcześniej ludzie pisali kafelki absolutnie odpadają. W końcu będziesz tam miał ciężkie elementy typu hantle itp. Coś spadnie i po płytce. Najlepsza będzie jakaś wykładzina z tworzywa sztucznego, najlepiej o właściwościach antypoślizgowych dla większego bezpieczeństwa. Maty też jak najbardziej wskazane, choćby miejscowo tam, gdzie będą stały sprzęty. Jeśli chcesz mieć tam elementy wymagające montażu ściennego, to zwróć uwagę na solidność połączeń, ważne, żeby zrobić ładny otwór w ścianie za pierwszym razem. U mnie ostatnio królują wiertła z muntech24, mam już po dziurki w nosie chińskiego badziewia z casto***. U mnie warunków do zrobienia siłowni brak - mieszkanie dwupokojowe w bloku. Za to drążek rozporowy sobie umocowałem przy futrynie i do podciągania w sam raz. Zawsze marzył mi się atlas do ćwiczeń, bo jest uniwersalny i da się trenować w zasadzie wszystkie partie mięśni jednym urządzeniem. No ale warunki lokalowe są jakie są, a rozmiarów komórki piwnicznej w bloku nie muszę chyba komentować ;)

• 1 year później...