Jari 11.08.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Czym ogrodzić dużą działkę aby nie zbankrutować?Mam 400 m bieżących ogrodzenia do postawienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 11.08.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Piękna działka! Tak czy inaczej będzie cię nieźle kosztowało jej ogrodzenie. Ja miałem 2 razy mniej do grodzenia i tez dostawałem zawału jak mi wyceniali materiały i robociznę. Skończyło się na siatce z trzech stron i deski z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 11.08.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ja mam 620 mb do ogrodzenia i też mam mały problem Ale grodze siatka "leśną" na słupkach betonowych i obsadzę to docelowo żywopłotem-nie ma tańszej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 12.08.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.08.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 ogrodzilismy siatką powlekana w kolorze zielonym /nieźle zlewa się z otoczeniem w lecie / słupki z kątownika, malowalismy sami farbą chlorokauczukową. http://foto.onet.pl/upload/3/76/_299209_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 12.08.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Jeszcze nie wiemy gdzie leży ta działka? Jeśli w mieście to... masz furę forsy (do wydania). Jeśli na wsi to proponuję taki sposób jaki myśmy zastosowali:- na boku wzdłuż drogi tradycyjna siatka powlekana na słupkach- na pozostałych trzech bokach (400mb) drewniane słupki (głównie dębowe), lekko usztywnione w ziemi chudym betonem, przed włożeniem do ziemi zabezpieczone lepikiem. Można na wierzchu dać coś w rodzaju daszka z deski - wtedy mniej nasiąka wodą od deszczu. Do tego siatka leśna (lub autostradowa) w cenie ok. 3-4 zł/mb. Oczywiście ceny siatek są bardzo różne w zależności od konstrukcji - jeśli chcesz taką, żeby nie przechodziły zające (podobno i tak przelezą) to trzeba zapłacić więcej. Za te trzy boki zapłaciłem, o ile mnie pamięć nie myli, poniżej 2500 zł. Taniej się chyba nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 19.08.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Amoże by tak ogrodzenie z żywych roslin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 19.08.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Ogrodzenie z żywych roślin jest super. Ale szybkością "budowy" bije na łeb najbardziej leniwe i pijące ekipy. My założyliśmy, że zrobimy coś w rodzaju prowizorycznego ogrodzenia (drewniane słupki i siatka leśna) i od tego roku wzdłuż niego rosną różne żywopłoty (głóg, berberys i inne). Jak drewno słupków przegnije, to głog będzie już wystarczająco obronny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 19.08.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 myciek Mam pytania: czy te 2500 to całkowity koszt?gdzie kupić taką siatkę? O jakich słupkach mówisz? -taka wycinka z lasu czy coś innego?i jeszcze czy nie próbowano ci tego płotu zdemontować ?(moja pierwsza przymiarka do ogrodzenia zakonczyła sie zniknięciem słupków granicznych 15 szt) Weynrob:co znaczy leśną?czy słupki betonwe masz na myśli takie jak do ogrodzeń z elementów betonowych? Pozdrowienia dla wszystkich "obszarników" sam też mam do zrobienia coś ok 470mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 19.08.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Właśnie o tym myślałem.Prowizoryczne ogrodzenie które szybko sie rozpadnie i krzewy kolczaste.Przy czym warto przycinać te krzewy żeby się zagąsciły i oczywiscie zadbać o nie na początku tzn odchwaszczać podlawać nawozić żeby jak najszybciej dały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 19.08.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Siatka leśna-to siatka do grodzenia lasów ,autostrad itpproducent w Radomsku lub Bekaert-ja chcę grodzic tą drugąa słupki betonowe u nas gościu robi do ogrodzeń siatkowych-cieńsze niz do bet ogrodzeń-po 13 złA ceny siatek leśnych to ok 7-9 zł za mb 2-u metrowej wysokości siatkioczywiście wszystko docelowo chce obsadzic czyms zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 19.08.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Może ktoś z Was wie ile można zapłacić za wbetonowanie słupków - tylko sama robocizna. Mam do ustawienia ok. 30 słupków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 19.08.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 prosciu - 2500,- obejmowało: słupki drewniane wraz z osadzeniem przez lokalnego chłopa dorabiającego w lesie (ok. 12 zł /szt) i siatka leśna (ok. 4 zł/mb ale nie pamiętam dokładnie). Siatkę rozpinałem sam więc kosztowało to kilka dodatkowych piw po robocie Słupki drewniane byly z wycinki, okorowane, zabezpieczone jedynie przez zanurzenie końca w lepiku. Siatkę kupiłem w lokalnej firmie robiącej ogrodzenia. Próbowałem prosto od producenta ale okazało się, że ceny z internetu są nieaktualne i w ogóle nic nie jest aktualne więc machnąłem ręką, bo szkoda było czasu. Nikt tego nie próbował demontować - ja mieszkam na wsi z boku od uczęszczanych szlaków janosikowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 20.08.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 OK, dzięki za podpowiedzi. ja jednak nadal nie wiem ile powinienem zapłacić "lokalnemu" za samą robociznę - wbetonowanie 30 złupków. Materiały są moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 21.08.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Ale sie uparłeś na te 30 słupków--daj mu tyle kasy aby mógł pić przez najbliższe 30 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 21.08.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Dzięki - w końcu jakiś konkret oni tam pijają tylko lepsze wina....po 3,50 za sztukę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 23.08.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Przyszły mi do głowy jeszcze dwa pytania1. jaki macie rozstaw słupków przy siatce leśnej/autostradowej?2. czy taka siatka utrzyma jakieś pnącze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 23.08.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 1. jaki macie rozstaw słupków przy siatce leśnej/autostradowej? 4 m. Pnączy nie próbowałem, choć siatka jest dość sztywna (siatka leśna nie jest tak elastyczna jak typowa siatka ogrodzeniowa wieszana na 3 drutach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beano2 01.09.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 czy możesz pokazać jak wygląda to ogrodzenie?jakiś link? fotka na meila?Byłabym wdzięczna.Mam dylemat - 400m-na wsi-docelowo dookoła żywoplot ale zdecydowanie z ogrodzeniem.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts