Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Batory i Tech ST 480 z PID

kawon

Recommended Posts

Po kilku dniach oserwacji jestem zaskoczony.Zakładając kocioł podajnikowy byłem prawie pewny że będzie trzeba z nim wypić nie jedną połówke.

A tu takie miłe rozczarowanie,po podłączeniu dwóch pomp -CWU i CO + 4D wsypaliśmy eko za 730 zeta z neta notabene mój pierwszy i odziwo suchy groszek do zbiornika i podajnikiem na palnik odpalenie i ustawienie PID i tak sobie od kilku dni pyka.No normalnie jestem w szoku.Nie ma sadzy tylko pyłek.:yes:

Po kilku dniach oserwacji jestem zaskoczony.Zakładając kocioł podajnikowy byłem prawie pewny że będzie trzeba z nim wypić nie jedną połówke.

A tu takie miłe rozczarowanie,po podłączeniu dwóch pomp -CWU i CO + 4D wsypaliśmy eko za 730 zeta z neta notabene mój pierwszy i odziwo suchy groszek do zbiornika i podajnikiem na palnik odpalenie i ustawienie PID i tak sobie od kilku dni pyka.No normalnie jestem w szoku.Nie ma sadzy tylko pyłek.:yes:

Jaki masz palnik? Ile pali tego groszku? Możesz podać jakieś namiary na niego? Jaki duży piec i ile ogrzewasz?

• 1 month później...

Jeszcze dodam co mnie zdziwiło-mianowicie w tym sterowniku zmieniając granulacje z grubego na drobny diametralnie zmienia się praca stera na +.

w ustawieniu granulacji drobna pięknie moduluje mocą wiatraka i utrzymuje temperaturę zadaną.

Na ustawieniu granulacji gruba wętylator często wchodził na 100% i zamiast dodawać paliwa to starał się temperaturę podnieść wiatrem miast paliwem.

Serwis Techa przytakiwał że granulacja gruba - ekogroszek

drobna -miał

a wychodzi na to że gruba - wysoko kaloryczny

drobna - nisko kaloryczny

Pozdrawiam

• 2 months później...