2112wojtek 31.05.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 witaj k0liber Ja tak mam u siebie od ponad 2 lat. Sprzet Wihrpoola, piekarnik w slupku h=140 tuz przy szafce lodowki w zabudowie, scianka w scianke na styk. Nic sie nie dzieje.Piekarnik ma wydajne chlodzenie, wyrzuca powietrze do przodu przed obudowe,listwy zabezpieczajace szafki gora-dol.Szafki wykonane z mdf a wiec zadna wytrzymalosc termiczna. Nie ma sladow na drzwiczkach ani objawow przegrzewania sprzetu.Owszem jesli piekarnik bedzie pracowal caly dzien lodowka bedzie wlaczac sie czesciej, ale tak sie dzieje nawet przy upalach na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yna 31.05.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Oczywiscie ze wolno.Mam tak u siebie w kuchni i serdecznie polecam - ladne to i wygodne.Sprzet mam Wihrpoola. Wszystko jest ok.To ze nie wolno to jakis mit sprzed lat gdy i kuchenki i lodowki byly "przedpotopowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 31.05.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Ja będę miał piekarnik do zabudowy w słupku, a obok lodówkę wolnostojącą we wnęce... Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 01.06.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Ja będę miał piekarnik do zabudowy w słupku, a obok lodówkę wolnostojącą we wnęce... my tak mamy i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Ja też tak mam,wszysto w zabudowie i jest super. Potwierdzam, to kolejny mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninaababy 13.09.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Witam. Mam zamiar ustawić w zabudowie piekarnik koło lodówki. Takie rozwiązania widuję w wielu gazetach, jednak firma która ma robić mi kuchnię zdecydowanie odradza takie rozwiązanie argumentując, że "rozpuszczą mi się uszczelki" itp. Co Wy na to ?? Czy ktoś ma może tak ustawione sprzęty?? Pozdrawiam Ninka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 popieram zdanie firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 14.09.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Wiele osób tak robi i jest OK.My na wszelki wypadek wstawiliśmy w środek wąską 15 cm szafeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninaababy 15.09.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 dzięki za info - już się dowiedziałam że można dla pewności odizolować szafki matą z folją alum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 19.02.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Proszę pomóżcie. Czy ktoś ma w swojej kuchni takie ustawienie : lodówka a obok w słupku piekarnik do zabudowy ? Czy tak może być ? "Gorące" koło "zimnego" ? Mam duże wątpliwości, ale siedzę właśnie nad projektem swojej kuchni i zaraz mnie coś trafi. Kuchnia niby spora, 14m2, ale taka nieustawna : tu komin, tu okna, tu barek. Chyba zwariuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula Goliszewska 19.02.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Ja też mam kuchnię o podobnej powierzchni ( C 30L: Serdeczny z Muratora)a nieustawna była jak... Zwróciłam się więc do studia mebli kuchennych, na szczęście znajomego, i wymyślili coś bardzo sensownego, nawet szafka cargo mi się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 21.02.2006 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Też mieliśmy takie wątpliwości. Wprawdzie piekarnik w ostatecznej wersji nie stanął koło lodówki, ale po zestawieniu całości i uruchomieniu sprawdzałem na dotyk, czy ścianka zabudowy się mocno grzeje. NIE. Spokojnie, te piekarniki zabudowane faktycznie są dobrze izolowane, dodać do tego grubość zabudowy, izolację korpusu lodówki - spox.Jak nie masz innego wyjścia, to tragedii nie ma.Pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 21.02.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Zgadzam się - one są bardzo dobrze izolowane.W naszym projekcie studio meblowe również ustawiło nam lodowkę obook slupka w którym zabudowany będzie piekarnik i mikrofalówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 21.02.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Mam takie rozwiazanie we wnece specjalnie powiekszanej:lodowka z zamrazalka a obok mikro+piekarnik na dole wysuwana szafla i spora na gorez.Swietnie prezentuje sie razem,jest to wygodne dla mnie,w niczym nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 21.02.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Dzięki. Myślę, że będzie dobrze. W końcu te piekarniki muszą być dobrze izolowane, bo przecież ścianki mebli też by się nagrzewały. Do zamówienia kuchni jeszcze trochę, ale teraz na wiosnę wszystkie prace ruszą pełna parą, więc muszę mieć wszystko już rozplanowane żeby na szybko nie podejmować takich decyzji, które później będą skutkowały w codziernnym życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 22.02.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 My mamy tak, od lewej: sciana, lodowka w zabudowie, slupek piekarnik + mikro, blat Poniewaz prawa scianka slupka piekarnika jest zewnetrzna (zaczyna sie blat), wiec przy kazdym pieczeniu latwo mozemy sprawdzic na biezaco, czy sie grzeje. Nic sie nie dzialo ani razu. Nie zauwazylem nawet jakiejs duzej zmiany temperatury tej scianki. Z drugiej strony, lodowka jest w swojej wlasnej zabudowie, czyli miedzy piekarnikiem a lodowka jest podwojnej grubosci scianka zabudowy. Do tego zabudowa lodowki jest troche szersza od niej (powietrze moze oplywac lodowke) i tez sprawdzalem 'cieplote' od wewnetrznej strony zabudowy lodowki - nic. Cieplo jest tylko nad piekarnikiem od przodu (wywiew) i na samej gorze zabudowy. Piekarnik Boscha. Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.02.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Ja mam dokladnie tak jak piszesz. Piekarnik i mikrofalowka z jednej a zaraz obok lodowka z zamrazalnikiem. Mam tak juz 6 lat i nic sie nie dzieje. Urzadzenia do zabudowy maja wlasne chlodzenie obudowy, powietrze wylatuje przodem.Tak to wyglada: http://img163.imageshack.us/img163/7474/kuchnia42ej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 11.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam! Własnie próbuję swoich sił w zaprojektowaniu własnej kuchni. Kiedyś istniało przeświadczenie, że lodówka nie może stać obok piekarnika. Teraz zauważyłam, że wiele osób decyduje się na takie rozwiązanie. Czy są ku temu jakieś przeciwwskazania? Jakie Wy macie zdanie na ten temat i jakie zastosowaliście rozwiązania we własnych kuchniach. Zdjęcia mile widziane Pzdr Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 11.08.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam! Własnie próbuję swoich sił w zaprojektowaniu własnej kuchni. Kiedyś istniało przeświadczenie, że lodówka nie może stać obok piekarnika. Teraz zauważyłam, że wiele osób decyduje się na takie rozwiązanie. Czy są ku temu jakieś przeciwwskazania? Jakie Wy macie zdanie na ten temat i jakie zastosowaliście rozwiązania we własnych kuchniach. Zdjęcia mile widziane Pzdr Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 11.08.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 A czemu to niby nie może - względy praktyczne, estetyczne czy techniczne?. Bo jeśli chodzi o techniczne to nie ma przeciwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts