d5620s 07.11.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zmywarka nie wejdzie Skoro zajmujesz się sprzętem AGD to proszę o odpowiedź czy szafka 40 cm wystarczy między lodówką a piekarnikiem? Alternatywą jest ściana obok okna, w dodatku "z widokiem" na salon tak, wystarczy. Fajnie ze ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 07.11.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam. Ja mam w zabudowie lodówkę oddzieloną od piekarnika szfką z szufladami o szerokości 30 cm i też jest OK Jak będziesz chciał zobaczyc jak to wygląda, to mogę zrobić zdjecie i wkleić. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 07.11.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam.A ja zrobiłam kuchenkę obok lodówki i mam wrażenie, że lodówka częściej się załącza kiedy piekę. Pan robiący aranżację zapewniał mnie, że to sąsiedztwo nie przeszkadza. W nowej kuchni rozdzielam je szafką 60 cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha 09.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 hehe ja mam lodowke przy piekarniku i uzytkuje go intensywnie. Nie mam zadnego problemu. Chcialbym tylko powiedziec, ze to sa sprzety pod zabudowe i sa inaczej chlodzone. To nie jest piekarnik z blachy, ktory sie grzeje jak nie wiem co. Ja stwierdzam, ze nie jest to problem. Byc moze klopot stwarza jakosc sprzetu - bo nie oszukujmy sie nie mozna porownywac malucha do mercedesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Do_rota 09.11.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 szycha napisa "Byc moze klopot stwarza jakosc sprzetu - bo nie oszukujmy sie nie mozna porownywac malucha do mercedesa." To tak w ramach przyszłego planowania kuchni podpowiedz mercedes to co? Żebym znowu malucha nie wstawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 14.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 trzeba pamiętać o tym, że piekarnik + lodówka = większy pobór prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 15.11.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Miałem trochę problemów i nie zaglądałem na forum Jeszcze nam się trochę zmieniają koncepcje, zobaczymy jak to w końcu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 15.11.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 W naszej dotychczasowej kuchni jest właśnie piekarnik obok lodówki...Od 10 lat, bez awarii, wiec kwestia szybszego zużywania się lodówki raczej sie nie sprawdziła. Zresztą w czasie pieczenia obudowa piekarnika jest normalnej temperatury, więc dlaczego lodówki miałaby być cieplejsza Wobec tego również nie do końca rozumiem, skąd miałby się wziąć większy pobór prądu... I nie jest to jakiś sprzęt z tzw. górnej półki - piekarnik Amica, lodówka Whirpool... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 20.11.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 wszystko co grzeje zwiększa pobór prądu w lodówce nawet jak mamy ciepło w domu to zużyje ona więcej prądu niż jakbyśmy mieli w domu 15 stopni, oczywiście raczej nikt nie będzie mieszkał w zimnie z tego powodu ale można starać się oddalać od lodówki źródła ciepła - po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamich5 22.11.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Czytam i czytam wasze porady i też jestem w kropce. Mam dużą kuchnię - właśnie ją urządzam i mam zaplanowany piekarnik obok lodówki. Raczej już nie zmienię ustawienia - bo tak mi sie najbardziej podoba. Mam tylko jeszcze takie pytanie - gdzie najlepiej dać gniazdka do tych urządzę, gdzie Wy macie?? Domil2 jeśli byś mogła wklej zdjęcia - bardzo jestem ciekawa jak jest u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo_p 30.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 witam, AGA-rozumiem, ze chodzi o sprzet w zabudowie, piekarnik w wysokiej szafce?jesli tak to gniazdo lodowki w miejscu dostepnym bez demontazu sprzetu (nawet jesli lodowka ma samorozmrazanie), najlepiej w szafce nad lodowka (jesli przewod zasilajacy bedzie mial wystarczajaca dlugosc, jesli nie to w cokole zakladajac ze cokol mozna latwo zdemontowac).do piekarnika podobnie, lecz do piekarnikow nie powinno stosowac sie wtyczek (chyba, ze producent montuje ja fabrycznie).chodzi o to zebys mogla wylaczyc takie urzadzenie bez dodakowych klopotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamich5 01.12.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 dzięki milo Cokół raczej będzie na stałe. Zastanawiałam się czy nie zrobić dojścia nad piekarnikiem - w półce gdzie będzie mikrofalówka (bo będzie taka zwykła tam postawiona i zamknięta) tylko nie wiem właśnie jak z tymi kablami jest. To plan mojej kuchni (obok piekarnika będzie zabudowane 10 cm listwą - żeby lepszy dostąp był, a mikrofala w szafce ) http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,972142,2,9.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,978315,2,1.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,978316,2,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisor 01.12.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 koleżance też pasowała kuchenka koło lodówki ale dowiedziała się że w takim usytuowaniu piekarnika automatycznie traci gwarancje na lodówkę i musieli przebudować instalacje gazową przestawić kuchenkę i inaczej zaaranżować kuchnie, więc dowedz się lepiej jak to jest z gwarancją lodówki jeżeli zależy ci na gwarancji pozdr kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamich5 03.12.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 dzięki - muszę dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKA1313 11.02.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Taki układ - z różnych względów - by mi najbardziej pasował: żeby umieścić piekarnik obok lodówki, ale czy nie narażę się przypadkiem na dodatkowe zużycie prądu? Czy ktoś się na tym zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 11.02.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Było http://forum.muratordom.pl/lodowka-obok-piekarnika,t116485.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 11.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/piekarnik-obok-lodowki,t20540.htm?highlight=piekarnik%20lod%F3wce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 12.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Widzę że ja tez się powtórzyłem Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że tamten wątek był sprzed prawie czterech lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 24.02.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Na początku miało byc osobno ale kilka razy zmieniała sie koncepcja ustawienia bo ciagle cos nie pasowalo a jak zaczęlo pasowac to okazało sie ze piekarnik i lodowka sa obok siebie. Piekarnik samsung - ten dwukomorowy oraz lodowka siemens z funkcja vita- fresh wszystko w obudowie . Sprzęt ze średniej pólki cenowej ale najnowszej generacji. Może są jakies nowe dane że takie usytuowanie nie przeszkadza. Czytałam dyskusje i zdania są podzielone. w instrukcji monazu ne ma nic na temat aby nie staly obok siebie. na forum wypowiedzi byly za i przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 24.02.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No, niestety, znalazłam w stercie załączonych papierow informacje , ABY NIE STAWIAC LODÓWKI OBOK pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts