ebi 12.08.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Zastanawiam się jak mogę oświetlić całkiem nie małą sypialnię. Nie chcemy zawieszać tradycyjnych lamp, halogeny też są tylko połowicznym rozwiązaniem, bo pomieszczenie ma prawie 30 m2. W różnych czasopismach widziałam oświetlenie przypominające halogen w większym wydaniu (nie wiem jak fachowo to się nazywa) dający mleczne światło, umieszczane w suficie podwieszanym. Może coś takiego? I pytanie, czy umieścić takie oświetlenie na środku pokoju, przy ścianach? Jak Wy rozwiązaliście kwestię oświetlenia w Waszym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.08.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 piszesz o oprawach typu downlight - moga one oswietlac bezposrednio, a mogą byc też skierowane z sufitu na ściany, są też kinkiety, lampy stojące i masę mase innych... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 no to mam ladny orzech do zgryzienia Szukam rozwiazania dla oswietlenia nie punktowego. Moze lampy jarzeniowe schowane w suficie podwieszanym i do tego mleczne szklo. Gdzies takie rozwiazanie widzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.08.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 ja mam tak wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 ja mam tak wlasnie Jak sie za tego typu oswietlenie zabrac - od strony technicznej oczywiscie Kupuje sie elementy gotowe, czy moze wszystko jest robione na zamowienie? Bede wdzieczna za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 12.08.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 ja mam tak: ruszt zwykly pod plyty GK, szyby zamawiane o szklarza - klejone z folią w srodku (gdyby czasem peklo to nie spadnie Ci na glowe), zwykle swielowki wlozone w profil alluminiowy - bez zadnych opraw. szyby leżą na kątownikach aluminiowych przykręcanych do profili, małe odcinki zeby mozna bylo latwo podniesc i wyciagnąć - do umycia i wymiany swietlowek pozdrawiam a tu masz zdjecie tego ustrojstwa http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 serdeczne dzieki Jeszcze troche musze poczekac z realizacja tego projektu/pomyslu, bo jestesmy na etapie zamykania budynku. Przed instalacja elektryki musimy miec jednak konkretna wizje naszej lepianki. pozdrawiam ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy B. 28.01.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Uwazam ze do sypialni duze swiatlo njest zbedne, musi byc zachowana atmosfera i klimat, dlatego ja zastosowalam w kilku miejsch roznego rodzaju male lampeczki ( najczesciej zrobione samemu , np do szklanego kwadratowego wazony swobodnie wsadzilam biale lampki chinkowe jak widac maja one zastosowanie niekoniecznie w okresie swiat, natomias w zeszlym roku wpadl mi pomysl (rowniez z lampami heh) do kazdej lampki przymocowalam pomaranczowy kwiat mychunki jak sie zaswieci efekt jest bajeczny) pozatym mam podsiwetlane polkiwe wnece nad lozkiem kilka efektow swietlnych daje niesamowity efekt...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts