capri 12.08.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Witam Forumowiczów. Chcę złożyć wniosek o pozwolenie na budowę. DO wniosku musze dołączyć oświadczenia współwłaśicieli działki. Na działce są dwa domy i sześciu właścicieli a grunt stanowi współwłasność. Właściciele jednego z mieszkań nie żyją a z odprysków sąsiedzkich wiem, że spadkobiercy są w sądzie. Jak ma się obecnie prawo budowlane do takiej sytuacji. Będę wdzięczna za jakieś wskazówki ) Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 trzeba zaczekać na decyzję sądu. Bez tego możesz dostać tylko warunki zabudowy bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
capri 12.08.2004 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 trzeba zaczekać na decyzję sądu. Bez tego możesz dostać tylko warunki zabudowy bez pozwolenia. nie żartuj warunki mam w NSA dzięki moim sąsiadom z innej działki i czekałam na plan - bo wtedy nie trzeba warunków zabudowy; teraz jest plan już ogłoszony ale niestety dziadkom sie zmarło w m-czasie a kiedy podziela schode to kto to wie ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Niestety przy współwłasności wszyscy współwłaściciele muszą wyrazić zgodę na budowę jednomyślnie a ponieważ postępowanie spadkowe nie zostalo zakończone, więc nie wiadomo kto będzie wspólwłaścicielem. W przypadku braku zgody przez któregokolwiek ze współwłaścicieli można zwrócić się do sądu o wyrażenie woli (za współwłaściciela) i zgodę na zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
capri 13.08.2004 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Pyrka dziękuję za radę. Muszę teraz dowiedzieć się, w którym sądzie i działać Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts