Rafter 14.08.2002 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Za działkę którą kupiłem za 23000 chcieli podatek od 28000. Więc wychodzi na to, że oni tak dla zasady.Wypchnąłem pisemko uzasadniające dlaczego działka jest za tyle. Brak mediów, niwelacji, ogrodzenia, ulica to koleiny po furmankach. Podałem argument, że Urząd Miasta podobne działki sprzedaje za podobną cenę nieodbiegającą od mojej.Na koniec jeszcze skwitowałem, że ich wezwanie jest podważeniem uczciwości osób biorących udział w transakcji (mojej, żony, 3 osób sprzedających i notariusza publicznego) w związku z czym wnoszę o utrzymanie ceny z aktu notarialnego jako wiążącej.Wysłałem żonę do US (ja mógłbym nawsadzać urzędniczce, bo jestem trochę raptus) i zostawili mnie w spokoju. Powodzenia w walce z US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 20.08.2002 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Czy nadal istnieje możliwość odpisania zakupu działki budowlanej od podatku? Jesli tak to zwiększając cene metra kwadratowego urzad działa równiez na swoją niekorzyść bo ty sobie wiecej odpiszesz. Moze to jest jakis argument? Albo moze to ci sie wlasnie bardziej oplaca niz toczenie teraz batalii o zmniejszenie doplaty, oczywiscie pod warunkiem ze jest jeszcze ta ulga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.08.2002 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Można odpisać działkę, ale nie mozna skorzystać wtedy z nowej ulgi (odpis odsetek od kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts