Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

buduj?cy, kim jeste?cie z zawodu...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ludzie z zaprzyjaźnionego wydziału ( w tym mój mąż ) mówili o nas

" kurs wiertniczy ". Faktycznie , w pracy głównie wiercę dziury ale zaraz potem je zaklejam . Czasami coś usunę ( ale tylko chore ) by potem móc w to miejsce wstawić coś zdrowego . Staram się przywracać piękny i zdrowy uśmiech :lol: :lol: :lol:

Moja połóweczka to " nasercowy "

Pozdrawiam - Maxtorka

• 2 weeks później...

A ze mnie to można się uśmiać:

Najpier skończyłem technikum elektroniczne ale nie widziałem przyszłości w tym kierunku i wyjechałem do szkoły wojskowej aby zostać trepem. W między czasie skończyłem AWF w Gdańsku bo byłem dość sprytny i aktywny fizycznie ale teraz to pracuję w dyżurach całodobowych jako "coś co trudno sprecyzować" ale chyba najbliżej skojarzyć to można z informatyką.

Z moją edukacją na razie skończyłem bo ... zacząłem się budową naszego gniazdka o nazwie Orzeszek. Od pewnego czasu Żoneczka coraz bardziej mnie namawia abym w jakiś jeszcze inny spoób wykorzystał wiedzę zdobytą przez internet na Forum Muratora, z wielu publikacji oraz z własnej autopsji na wielu budowach, które w przerwach pomiędzy pracą zawodową a życiem osobistym odwiedzam w celach dorobienia troszeczki grosz i szybszej przeprowadzki.

Ciekawe co mógłbym teraz zdobyć?

Ciekawe co mógłbym teraz zdobyć?

Przyjedź do mnie skonczymy wylewki będziesz wylewkarz :D :D

A tak na serio to bądź z siebie dumny, że nie boisz się roboty.

A co do głównego pytania jestem elektronikiem (technikiem) ale moje pierwsze poczatki w pracy do było kopanie rowów pod kable a teraz na głowie mam maszyny w małej fabryce. Moje zadanie to "utrzymanie ruchu" tzn mam robic wszystko aby nie doszło do awarii a jak już dojdzie to aby przestój był możliwie krótki. Od 9-ciu lat mi to wychodzi nawet dobrze bo stać mnie na budowę średniej wielkości domu.

A dodam jeszcze, że swoją pracę lubię :D

Czy mój zawód jest mi pomocny na mojej budowie??? Tak!

Właśnie przed chwilą z niej wróciłem gdzie to używałem przeze mnie zmajstowanych "taczek na pilota" - bo przy ich użyciu od 17-tej do 21 zrobiłem sam 10mkw. wylewki. :p :p :p

... Przyjedź do mnie skonczymy wylewki będziesz wylewkarz :D :D ...

Na razie zrobiłem u siebie wzorowy podkłada betonowy pod przyszłe legary z dechami tzn. na ten etap mam zajebisty sposób i już wiem, że napewno nie spartolę :wink: .

... przed chwilą wróciłem z budowy gdzie to używałem przeze mnie zmajstowanych "taczek na pilota" ...

Jeżeli chciałbyśsiępodzielić to prześlij schemat na takową taczkę :D .

... Przyjedź do mnie skonczymy wylewki będziesz wylewkarz :D :D ...

Na razie zrobiłem u siebie wzorowy podkłada betonowy pod przyszłe legary z dechami tzn. na ten etap mam zajebisty sposób i już wiem, że napewno nie spartolę :wink: .

... przed chwilą wróciłem z budowy gdzie to używałem przeze mnie zmajstowanych "taczek na pilota" ...

Jeżeli chciałbyśsiępodzielić to prześlij schemat na takową taczkę :D .

Chętnie ale jak rzadko kiedy dzisiaj bardzo wolno chodzi mi internet a zrobiłem fotki, obiecuję w ciągu kilku dni.

Właśnie podeślij mi Twojego maila bo wyszedł mi plik ponad 1MB i nie umiem go w onecie umieścić.

-------------------------------------

spróbuje może tak;

po jednym zdjęciu

tu jest taczka ale bloczka u góry nie widać (zapewniam że tam jest :wink: )

http://foto.onet.pl/upload/44/7/_343175_n.jpg

tu jest sterowanie;

http://foto.onet.pl/upload/37/13/_343176_n.jpg

i schemat'

http://foto.onet.pl/upload/43/52/_344779_n.jpg

i pożyczony napęd

http://foto.onet.pl/upload/6/66/_343177_n.jpg

Mam dwa piloty.

do syna należy trasa; betoniarka - "górka" (jeden pilot)

a do mnie; "górka - balkon i zacieranie. (drugi pilot)

jak syn nie ma czasu (czytaj olewka) korzystam z jednego pilota :D

radiolinia 4-kanałowa ELMES, wygodnie i praktycznie dla mnie było umieścić radio i przekaźniki w głównej rozdzielce w domu z niej wychodzi kabel do silnika.

Podobno są w marketach wyciągi już od 400zł ale nie wiem ile wagi mogą ciągnąć.

Witajcie,

realizator dzwiękowy w medium publicznym jam ci. :D

się komercjalizują, a jak :evil: :evil:

no i tego mam dosyć :evil: :evil: ,bo praca miła :)

dla odbicia od komerchy na Etnologie na UW poszedłem i teraz się martwię, czy dam rade jeszcze z budową :-? :wink:

a wyciągarka EXTRA

ciekawe, czy na weście ktoś by na to wpadł....

Opatentuj i sprzedaj :D :D