Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

buduj?cy, kim jeste?cie z zawodu...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem szefową laboratorium , a mąz inżynierem automatykiem i o budowaniu nie mieliśmy pojęcia. Teraz zadziwiamy wszystkich swoją wiedzą fachową w rozmowie o poszczegolnych etapach budowy. Fantastycznie być inwestorem i mieć pojęcie co się dzieje na własnej budowie, a inaczej - dopilnować tzw fachowców. Od momentu narodzenia się myśli o kupnie działki kupujemy Muratora i jemu ufamy najbardziej, niestraszne nam negocjacje ze sprzedawcami materiałów budowlanych i instalacji. Wiemy , czego chcemy i nie dajemy się zwariować.

ja mam już nie długo zostać prawnikiem, a od niedawna jestem z zawodu mężem mojej żony ekonomistki - księgowej , którą przekonałem ze moze bysmy dom sobie strzelili a ona na to że będe też budowlańcem...

i tak wielozadaniowy robot ze mnie ..... (świetnie idzie mi na zmywaku)

No to zaczynam:

zawód wyuczony 1: stolarz budowlany (meble również robiłem)

zawód wyuczony 2: technik technolog drewna specjalność meblarstwo

zawód wyuczony 3: mgr inż. budownictwa lądowego (już z uprawnieniami do projektowania i kierowania robotami budowlanymi b.o.

Tak więc mam prawie pełen przekrój zawodów do budowania domu, projekt domu zrobiłem sobie sam, mam już prawomocne pozwolenie na budowę i zaufanego kierownika budowy :D :wink: , a teraz tylko czekam na cieplejsze dni, żeby zacząć fundamenty.

A teraz kilka słów o mojej żonie:również jest mgr inż. budownictwa lądowego, niestety od kilku lat bezrobotna, ale ma to swoje zalety: mogła wychować naszą 4,5letnią córcię, a obecnie przygotowujemy się na narodziny naszej drugiej córci, które mają być w marcu.

Pozdrawiam

Ja jestem szefową laboratorium , a mąz inżynierem automatykiem i o budowaniu nie mieliśmy pojęcia. Teraz zadziwiamy wszystkich swoją wiedzą fachową w rozmowie o poszczegolnych etapach budowy. Fantastycznie być inwestorem i mieć pojęcie co się dzieje na własnej budowie, a inaczej - dopilnować tzw fachowców. Od momentu narodzenia się myśli o kupnie działki kupujemy Muratora i jemu ufamy najbardziej, niestraszne nam negocjacje ze sprzedawcami materiałów budowlanych i instalacji. Wiemy , czego chcemy i nie dajemy się zwariować.

Kluseczka, ale masz milutkiego nicka

HM....

1.technik poligrafi.....

2. pracownik socjalny......

3. pedagog specjalny.........

i Pracuję w serwisie samochodowym(nie mam pojęcia o mechanice ale jak mówi szef tej roboty to można i małpy nauczyć :lol: )

żoneczka zaczynała studia na międzynarodowych stosunkach i......

a jak kończyła to nazywało sie to handel zagraniczny pracuje jako specjalista od wszystkiego ale głownie księgowości i kadr.

teraz studijuje sobie rachunkowość zarządczą.

(może zostanie pania prezes :wink: a ja sobie wrócę do pomocy społecznej :lol: )

• 2 weeks później...
Ja natomiast śmiało mogę powiedzieć, że przy okazji budowy zrobiłem drugi fakultet z budownictwa, trzeci z zarządzania zasobami ludzkimi - ekipy, czwarty z psychologii motywacji - robotnicy, piąty z technik negocjacji - zakupy materiałów. Niemało nauczyłem się również z prawa budżetowego (cięcie wydatków) :wink:

Jak widzę budują ludzie zarabiający dobre pieniądze.

A czy są w śród nich bezrobotni?.

Ja jestem elektrykiem . 94r. zawiesiłem firmę i jestem oficjalnie bezrobotnym.Działalność ogólnobudowlaną przeniosłem na żonę -nauczycielkę matematyki.Z jej przychodów wybudowałem dom i obecnie stawiam pensjonat 500 m2.-to inwestycja w moją emeryturę ,zamiast płacenia ZUS-u .Tak do końca nie czuję się darmozjadem-słucham tylko swego przyjaciela :"to mój muzg ,który mnie nie opuszcza"

Janek