Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

buduj?cy, kim jeste?cie z zawodu...

Recommended Posts

A jam ci górnik jest 8) Ściślej to sztygar w kopalni miedzi 8) To też budowlaniec, tyle że podziemny :D Zajefajne jest to że faktycznie buduję pod ziemią wielomilionową , nazwijmy to, "budowlę", będąc z wykształcenia mechanikiem :D :D :D :D

Tylko spokojnie, wspiera mnie armia projektantów :D Ja będę tylko użytkownikiem, więc to "buduję", to było takie na wyrost :wink: Ale nadzór , to jak najbardziej. Swoją drogą to ciekawe jak pójdzie mi z moja prywatną inwestycją od przyszłej wiosny :-? Jak na razie to same watpliwości :-?

Górnicze Szczęść Boże wszystkim budującym.[/img]

• Odpowiedzi 186
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szanowni budujący, kim jesteście z zawodu... czy wasz zawód i praca, którą wykonujecie, są wam pomocne przy budowie. A może nagle obracacie się w całkowicie "obcym środowisku fachowców"? :wink:

Zawód: marketingowiec w sferze (jak to się ładnie mówi) B2B czyli business to business.

Doświadczenie budowlane: malowanie, wiercenie, przybijanie w bloku z wielkiej płyty :lol:

A ja jestem

-papier nr 1: ekonomista

-papier nr 2: informatyk

A pracuje w dośc dużej firmie państwowej zajmującej się stróżowaniem prawa :lol:

hmmm...tzn... najpierw byłem tym stróżem (no i nadal jestem) a w między czasie zdobywałem (z nudów) papierki :-? po co mi to ???

Żona informatyk pracuje na uczelni

aha... od października wybieram się na Public Relation :roll: po co mi to ??? :o tak dla jaj.... coś w życiu musimy robić hihihihi

a żeby nie było nudno...rozpoczęliśmy budowe :lol:

Ja jestem bankowcem, a mąż prowadzi firmę samochodową. Jesteśmy ze Świnoujścia.

Jak czytam na forum za ile ludzie w Polsce budują domy, to wydaje mi się, że tu jest inne państwo. Ceny materiałów, robocizny są tu bardziej niemieckie niż polskie. Nawet w Warszawie jest taniej (pewnie ze względu na dużą konkurencję).

• 3 weeks później...

Ja - ksiegowa maz Elektryk.

Maz wykonuje swoj zawod od dawna nawet dzis - natomiast ja niestety jeszcze 2 lata temu pracowalam jako Stock Junior Supervisor ale zarobki byly zbyt male wiec dzisiaj pracuje jako sprzataczka - jestesmy w Usa - straszny kraj zarzadzany przez wielkiego brata - Busha - nie mozemy doczekac sie powrotu :))

Mam nadzieje ze po powrocie do Polski zanjde w koncu prace w swoim zawodzie!

Witam

To mój pierwszy post, więc lepiej nie mogę zacząc jak od przedstawienia się. Jestem inżynierem mechanikiem ale pracje jako handlowiec w branży logistycznej. Domku jeszcze fizycznie nie zaczęłem budować, ale myślami już go powoli składam. Ruszam od wiosny przyszłego roku. Pozdrawiam Wszystkich

• 2 weeks później...

Moja żona Beata - doktor nauk chemicznych - pracuje na stanowisku redaktora w jednym z wydawnictw edukacyjnych (obecnie wychowuje naszą córeczkę Wiktorię).

Ja - mgr inż. rolnictwa - pracuję na stanowisku specjalisty ds. marketingu w tym samym wydawnictwie. Praca jest naprawdę fajna, ale jeszcze fajniej by było gdyby taka fajna jak praca była płaca :) .

Pozdrawiam

TadekL

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja jestem matematykiem (na codzień męczę dzieci w szkole :D ), mąż jest operatorem wózków widłowych. Na budowie pracuję jako kalkulator cenowy :D , ale nie tylko. Podjęłam się dostarczania i rozładowywania towaru (pilnuję żeby wszystko było na czas i za rozsądną cenę), malowania i kładzenia paneli. Poza tym nadzoruję budowę (bo krótko pracuje i mam pracę na miejscu)