Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto kupić wannę z hydromasażem?

Seweryn33

Recommended Posts

wanna z hydromasażem to sprawa dobra ale tylko dla tych, którzy faktycznie ich używają. Mam kilku znajomych, którzy nie dokonaliby tego zakupu ponownie.

Dlaczego?

1. jeśli jest to tani system z wanną to na bank jest potem probem (śmierdzi z dysz, szybko się psuje i masaż jest słaby - siła uderzenia wody albo powietrza)

2. do wanny z hydro nie powinno się wchodzić jak nie umyjecie się wstępnie - potem ten brud, piasek czy cokowlek zalega w dyszach, wiec najpierw kąpiel (idealnie prysznic) i dopiero hydromasaż

3. typy hydromasażu: wodny i powietrzny - lepiej wybierać te z powietrze bo w rurkach do dysz nie kraży woda i nie zostaje i nie 'kiśnie' potem, powietrzny jest czystszy

3. dezynfekcja - naprawdę trzeba o to dobrac by nie śmierdziało

4. koszty - jednak chłonie to tochę kasy - woda, energia

a nie taniej iść do jakiegoś aquaparku, spa, sauny z jacuzzi?

Osobiście nie mam czasu na długie kąpiele, ale ponoć wanny z hydromasażem mają zbawienne działanie dla organimu - odprężają, relaksują i wzmacniają nasz organizm - dlatego myślę, że warto nad taką wanną się zastanowić.:-)

http://polskieszamba.pl

Edytowane przez vices89

Mnie coś podkusiło i kupiłem taką wannę z szybką wbudowaną. Mam jeszcze oprócz tego kabinę prysznicową i tak szczerze to z niej głównie korzystam, bo jak mam myć to cholerstwo to szlag mnie trafia :mad:

To żeś sobie chłopie wybrał. Mój szwagier ma taką wannę i faktycznie brudzi się to jak jasny gwint. Ja się zastanawiam co by tu kupić właśnie, ale szybka odpada w przedbiegach, bo wyobrażam sobie jakie to jest upierdliwe :bash:

• 3 months później...
Ja uważam, że jak najbardziej warto, to świetna forma relaksu, a hydromasaż ma zbawienny wpływ na mięśnie. Co prawda, nie mam wystarczająco miejsca w łazience, ale myślę o jacuzzi ogrodowym, tak jak proponują w tym artykule: http://www.alces.pl/co-warto-wiedziec-o-jacuzzi-ogrodowym/. Co wy o tym myślicie? Chcielibyście mieć jacuzzi w swoim ogrodzie? Edytowane przez Konfident

Ja uważam, że jak najbardziej warto, to świetna forma relaksu, a hydromasaż ma zbawienny wpływ na mięśnie. Co prawda, nie mam wystarczająco miejsca w łazience, ale myślę o jacuzzi ogrodowym, tak jak proponują w tym artykule: http://www.alces.pl/co-warto-wiedziec-o-jacuzzi-ogrodowym/. Co wy o tym myślicie? Chcielibyście mieć jacuzzi w swoim ogrodzie?

Jeszcze nie mam, ale bardzo chcę mieć!

Takie jacuzzi 4-osobowe jest świetną alternatywą dla basenu ogrodowego, zarówno dla dzieci, ale przede wszystkim dla dorosłych. Coś pięknego posiedzieć sobie wieczorem, włączyć światełka, puścić bąbelki i zrelaksować się po pracy.... ech...

Zaletą jacuzzi jest to, że wchodzą tam tylko 3 wanny wody, natomiast w basenie rozporowym o takiej samej powierzchni, z dziesięć wanien!

Wadą jest cena - 15 tys. zł. za sensowny sprzęt z pięcioletnią gwarancją. Pytanie jest, czy warto?

Wg mnie WARTO!

Warto zainwestować w coś, co da odprężenie dla ciała i ukoi duszę - ergo spowoduje, że poczujemy się zrelaksowani.

Chciałabym, chciała...

Zastanawiałem się nad tym, ale doszedłem do wniosku, że w sumie i tak po czasie to się znudzi a koszty wzrosną :o

Nie ma takiej możliwości, żeby ogrodowe jacuzzi się mogło znudzić. To jest dużo lepsza alternatywa dla basenu ogrodowego, ponieważ nie dość, że pozwala ci się zrelaksować (nawet wieczorem) po ciężkim dniu pracy, to stanowi świetne centrum rozrywki dla dzieci (o ile je posiadasz - rzecz jasna dzieci, nie jacuzzi).

Tak mi się przynajmniej wydaje, bo będąc zeszłych wakacji w ośrodku nad Bałtykiem, to dzieciaki częściej wpadały do otwartego jacuzzi z ciepłą wodą, niż do otwartego basenu.

Kupić taki duży rozporowy basen i wymieniać w nim wodę co tydzień, to jest udręka! Taki mam i w tym roku chyba go nie wystawię.

Wybieram jacuzzi - też nie w tym roku, ale w następnym - jeżeli będę miała tylko pieniądze.