Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Podciągam temat, bo taki aktualny... :D

A więc jak? Jesteście przesądni?

Witam! Nie chcę się wymądrzać, ale dziwi mnie ,że w kraju cywilizowanym, nadającym sobie miano kraju katolickiego, czy chrześcijańskiego a już na pewno cywilizowanego w świadomości wielu istnieje coś takiego jak przesądy. Ja nie wierzę w przesądy, nie chodzę do wróżki, nie czytam horoskopów, nie pytam tarrota o przyszłość, skoro uważam się za osobę wierzącą, to postępuję zgodnie z zasadami wiary. Tego też Wam życzę, pozdrawiam gosiac

Przesądy są dla mnie czymś do czego podchodzę z humorem, np. jak jadę samochodem i czarny kot przebiegnie mi drogę żartuję, że trzeba zaraz skręcić, itp.

Jednak nie spodziewam się, żeby ktoś na serio podporządkowywał swoje życie przesądom, np. ja egzamin na prawo jazdy zdawałem 13 stycznia.

Chociaż z drugiej strony czytam horoskopy!

Np. dziś u koleżanki czytałem swój horoskop, a ona mnie strofuje: zobacz sobie datę gazety! To z poprzedniego miesiąca!!

Ja na to: i co z tego? Tak jest napisany, że i tak się sprawdzi! :wink: :wink:

https://forum.murator.pl/topic/21829-pi%C4%85tek-trzynastego/page/3/#findComment-967723

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku