Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najpi?kniejsze miejsca w Czechach

kroyena

Recommended Posts

• 1 month później...
Zdecydowanie popieram. Skalne miasta w Czechach są cudowne. Tzn właśnie Adrspasko-TEPLICKIE SKAŁY. Ja też byłam tam w majowy weekend i było strasznie tłoczno i sami Polacy. Ale wspomnienia mam cudowne. Nocowaliśmy w hotelu miejscowości Hrakow- za 30 od dorosłego , za 12-latka nie liczyli. Było to trochę dalej ale tam gdzie rezerwowaliśmy nie zatrzymali nam miejsca. W takie długie weekendy mają strasznie dużo chętnych.

Całym sercem polecam Doksy , piękne Machovo jezioro ułożone u stóp gór . Ogólnie miejscowośc turystyczna - kurort .Zdabane plaże , dużo atrakcji oraz w okolicy dużo interesujących zabytków do zwiedzania ....

Bezdez - doskonale zachowane ruiny -warto zobaczyć i zaliczyć długą wspinaczkę na szczyt góry , by potem z zapartym tchem chłonąć przepiękne widoki .

Mielnik- tam polecam przede wszystkim odwiedzenie bardzo ładnego zamku ( można samemu jak i zarówno z przewodnikiem) oraz skorzystanie z uciech dla podniebienia - miasteczko słynie z winnic .

Na mnie największe jednak wrażenie zrobiła kaplica zbudowana całkowicie z piszczeli ludzkich , widok niesamowity ....Całe ściany z poukładanych kości , ołtarze , wnęki .....Jak sobie pomyślałam , że to kiedyś byli żywi ludzie :roll: brak mi poprostu słów - to TRZEBA ZOBACZYĆ SAMEMU !

w wolnej chwili postram się odszukać fotki

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...

Ceski Krumlow, w ogóle Czechy południowe to bajka- kraina wina ( nie piwa) i trochę inne Czechy niż znamy my Polacy.

W ogóle to smutne- w jednym z najpiękniejszych miast Europy Krumlowie rodaków nie uświadczysz, za to Japończyków i Amerykanów pełno.

Był fajny artykuł w Podróżach na temat tzw. czeskiej Kanady i Krumlova, polecam.

Super miejsce na wakacje z dziecmi- również.

Iskra

• 4 years później...

file:///C:/Users/Uliszon/Desktop/kate/photos/SP_A0325.jpg

Witam wszystkich!

Wiecie co to jest za zdjęcie? Bo muszę zgadnąć do szkoły na konkurs i nie mm zielonego pojęcia, może wschodnia lub południowa Europa. Ludzie, pomóżcie!!!! dzięki z góry ;p

* przepraszam za jakość zdjęcia

Edytowane przez katecopperfield
pomyłka

• 1 year później...