Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomys? na niedrogi a ?adny podjazd, taras, ?cie?k? do domu.

Recommended Posts

A czy ktoś wie czy w ten sposób można ułożyć drogę dojazdową i jak to zrobić. Mam do ułozenie jakieś 400 mb drogi przez las. szeroka powiedzmy na 3m co daje 1200 m2, czyli jakieś 9-10 ciężarówek. Wychodzi jakieś 5000 zł za materiał. Chyba nic taniej nie znajdę. A może ktoś ma inny pomysł?!

możesz kupić zwykły tłuczeń drogowy, wpierw większa granulacja, ubić lub przeczekać np. rok, pojeździć po tym, a później mniejsze kamyczki.

Niestety taki kamień jest nieco droższy ok. 25-30 zł/ tonę, ale zaletą jest to, że nie trzeba tego układać. Wystarczy wysypać i rozsunąć np. ostrówkiem.

Cz.

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nnatasza

z nieba mi spadłaś z tym pomysłem, granit odpada, bo z adrogi, a tak-super sprawa, i nie bede musial znosic u sibie na podworku betonowej kostki a la stacja benzynowa! Tarasy tez wlasnie chce miec takie, ładne i niedrogie!

Dziekuję jeszcze raz, co prawda to jeszcze kwestia przyszlego roku, ale dobrze ze mam taki namiar!

A może zna ktoś taki kamieniołom bliżej Łodzi?

Mik'99, taki kamyk fajnie by mi pasował na podjazd, szczególnie gdyby w nim było sporo granitu żółtawego, czy nawet rudego. Pewnie potrzebowałbym z pół ciężarówki - na jakieś 60-70 m kw. Sprawa byłaby aktualna na tę jesień, w zasadzie nawet już teraz mógłbym zwozić materiał. Musiałbym się jednak rozejrzeć za wykonawcą, co by się podjął takiej dłubaniny za sensowną cenę. Może Ty znasz kogoś - moja budowa jest pod Piasecznem?