Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy zamówiliście ten granit?

Dajcie znać jak sprawa wygląda?

Interesuje mnie spółdzielnia na granit.Ok.Warszawy.

Zabrakło mi już pieniążków w tym sezonie :( .

Będę o tym myślała wiosna /lato '2005.

Qcze szukałam wczoraj w wyszukiwarce tych kielc lub skarżyska i nie mogłam znaleźć, ale jeszcze poszukam. Fanie byłoby zebrać się w kilka osób, wtedy jest rzeczywiście duzo tajniej.

Swietny pomysl i ciesze sie ze mam blisko do Strzelina :) Czy mozna zamowic ten kamien w okreslonym kolorze - tzn. zeby np. okreslonego koloru bylo wiecej ? Jakos siwy mnie nie przekonuje ale juz zolty czy rudy bylby ekstra.

D.

minuszko,ja też szukałam i raczej bez rezultatu (poza tym,że na jednej ze stron telefon okazał się być telefonem biura poselskiego a nie zakładu kamieniarskiego i nie było to bynajmniej biuro posła sld,co poniekąd tłumaczyłoby związek z nagrobkami ;)

Dostałam wiadomość od kogoś ,że ma nagraną sprawę z granitem i jak tylko będzie już cos wiadomo, da znać.

Zbierajmy więc namiary i bądźmy w kontakcie!

Ja muszę wyliczyć ile tego potrzebuję.A Ty wyliczyłaś już?

Pozdrawiam

Ja właśnie wracam do tematu kostki granitowej. Potrzebuję ok. 7 t żółtej lub żółto szarej, drobnej (4-6 cm), w grudniu. Chętnie przyłączę się do spółdzielni, albo może ktoś może polecić dobre źródła?
Mnie też bardzo by to interesowało. To 60 zl/m ułożenia, to trochę dużo...

Zna ktoś sprzedawcę bliko Łodzi, albo wykonawcę z tych terenów? Proszę o kontakt.

Pozdrawiam

T.

Tommco mogę podać Ci namiar z ok. Łodzi na dobry kamień granitowy, tzw. nadziarno. Są to całe kamienie, 5-10 cm średnicy (15 zł/tonę). Sama zrobiłam z tego wjazd i parking przed swoją działką, bardzo dobrze się prezentuje. Niebawem będą zdjęcia, mogę pokazać.

Jeśli chcesz znać szczególy daj mi cynk na priv, podam namiary.

Pozdrawiam.

No tak, a transport kamienia górskiego na podlasie? Zostaje nam tylko żwir lub kostka betonowa, reszta poza zasięgiem :(

Nnatasza, piękne przeszklenia masz w domu, robią wrażenie, pozdrawiam.

Nnatasza, piękne przeszklenia masz w domu, robią wrażenie, pozdrawiam.

Dziękuję Tolu - właśnie jestem na etapie ich przysłaniania, a kiedyś myślałam, że nie będę się szczególnie zasłaniać - ale jakoś tak głupio, jak przechodnie zaglądają..

• 1 month później...
a co znalazłeś ładnego i po ile? Jak duży ten transport? W kamieniołomach trzeba trafić, bo nie zawsze jest pełen asortyment.

odpowiednio wczesniejsze zgloszenie sie umozliwia "wyselekcjonowanie" szukanego koloru. kamien moze byc pakowany nawet w worki. ja potrzebuje okolo 70m2 a wiec polowe takiego wozu nnataszy.

czyli jaki konkretnie rozmiar maja te granitowe kamyki?

moglibyscie podac?

interesuje mnie to , ale zastanwiam sie ze jesli bedzie za mala ta ostka to moze sie nei nadawac na taki bruk

odpad, ktory ma nnatasza to odpad z odstrzalow i z produkcji kostki a nie kostka. Nie ma wiec regularnych ksztaltow. Na zdjeciu nnataszy widac jak to wyglada. Strzego i Strzelin roznia sie kolorem wiec mozna na to tez zwrocic uwage.

no tyle to ja tez zrozumialem, ale chodzi mi o to czy te kamyki nei beda zbyt male na zrobienie bruku

wydaje mi sie ze kamyki o wymiarach (grubosc bruku) ponizej 4 cm moga sie wybrzuszac, czy cos,.....