Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor podbitki?

Jolka

Recommended Posts

• 3 years później...
Potrzebuje pomocy :wink: . Mam okna Veka orzech, dach Roben brązowo- czarny (wygląda prawie jak czarny), elewacje planujemy lekko żółtą. I teraz pojawił się problem podbitki. Chcemy drewnianą. Jest pomysł ,zeby zrobić... czerwoną lakierobejcę. Wtedy by sie odznaczała mocno. Co o tym sądzicie? Raz kiedyś widziałam gdzies zdjęcie z taka odznaczającą sie podbitką na czarnym dachu, ale nie umiem teraz go znaleść... :-? Jak by to wyglądało?

Hannah Potrzebuje pomocy . Mam okna Veka orzech, dach Roben brązowo- czarny (wygląda prawie jak czarny), elewacje planujemy lekko żółtą. I teraz pojawił się problem podbitki. Chcemy drewnianą. Jest pomysł ,zeby zrobić... czerwoną lakierobejcę. Wtedy by sie odznaczała mocno. Co o tym sądzicie? Raz kiedyś widziałam gdzies zdjęcie z taka odznaczającą sie podbitką na czarnym dachu, ale nie umiem teraz go znaleść... Jak by to wyglądało?

powiem szczerze ze nawet nie potrafie sobie wyobrazic tego jak dla mnie to koszmar hehe .....no ale kazdy ma inny gust

ja mam ciemny grafit dach biale okna i podbitke biala.........wyglada super

hannah szczerze to nie wiem do czego mial by pasowac ten kolor???

Nikola 79 napisał, że dał podbitkę w kolorze białym i wygląda super - zgadzam się z tym stwierdzeniem, mam podobnie. Elewacja w kolorze kremowym, dachówka Robena czerwona, okna złoty dąb, a podbitka w kolorze, powiedzmy, kremowym (kilka odcieni jaśniejszym niż elewacja). Kolor złotego dębu też dał by dobry efekt z jednym wyjątkiem - tarasu. Tu taka podbitka była by za ciemna, to tak jakby w pokoju o kremowych lub waniliowych ścianach sufit pomalować na kolor złotego dębu. Pozdrawiam.