JarL 13.08.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Witam, Zdecydowałem się na kominy systemowe Schreyera do kominka i do pieca gazowego. Sęk w tym że jeszcze się nie zastanawiałem nad konkretnym kominkiem i konkretnym piecem (gazowy i tak będzie pewnie za parę lat). A kominy zaczynam budować już i bardzo potrzebuję informacji gdzie wyprowadzić króciec do czopucha. Czy jest jakaś standardowa wysokość dla wyprowadzenia spalin dlaa) kominkab) pieca gazowego Proszę o radę. Jakie są możliwości? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 13.08.2004 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 A na jakiej wysokości macie wylot spalin z kominka do komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamkom 14.08.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Minimalna odległość od sufitu to 30 cm dla kotła CO gaz i dla kominka , lecz ja bardziej preferuje 60 cm od sufitu dla kominka ( wieksze bezpieczenstwo zw na wyższe temperatury ).Dla wentylacji nie wiecej jak 20 cm od sufitu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 14.08.2004 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Dzięki za konkret, Myślałem że powinny być jak najniżej.A jak wieszamy kocioł gazowy, to na jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 14.08.2004 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Dzięki za konkret, Myślałem że powinny być jak najniżej.A jak wieszamy kocioł gazowy, to na jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts