Gość Arturo72 29.12.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Widać, że ekipa i kierownik budowy okopana w tradycyjnych metodach budowania.Na szczytach porotherm do dachu.Dla tak małego projektu 3 kominy (nawet jeśli to wentylacyjne) to przesada.Wszak i tradycyjne "tanie" ogrzewanie węglem to i ekipa dostosowana do stylu a że kominów dużo ? Wszyscy tak mają i jest dobrze i nie ważne,że 10tys.zł zamiast w kominy mogło pójść w "normalne" i czyste i naprawdę tanie ogrzewanie Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na szczytach porotherm do dachu. Wieniec garażu połaczona z deką parteru. Mury garażu połączone w murami domu. jak powinno być ? jest jeden komin wentylacyjny dwa systemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 jak powinno być ? jest jeden komin wentylacyjny dwa systemowe http://m.budujemydom.pl/sciany-i-stropy/10929-jak-prawidlowo-zakonczyc-sciany-szczytowe-i-boczne-aby-nie-powstal-tam-mostek-cieplny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Hej, Jak oceniasz Dryfix? Ekipa nie była "przerażona" tymi pustakami? Gdybyś murował zwykłym Porothermem P+W płaciłbyś więcej czy mniej za robociznę? Sam osobiście nie mogę zrozumieć dlaczego zazwyczaj wyceniają dryfix drożej, skoro ideą tych pustaków jest (między innymi) ułatwienie życia murarzom. nie miałem wody na działce to był główny argument za dryfixem, ekipa budowała już w tym systemem i mieli zniżkę na dryfix w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 http://m.budujemydom.pl/sciany-i-stropy/10929-jak-prawidlowo-zakonczyc-sciany-szczytowe-i-boczne-aby-nie-powstal-tam-mostek-cieplny da radę to jakoś "naprawić" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Do budowy domu trzeba się przygotować. To dotyczy każdego elementu łącznie z systemem grzewczym a nie bazować na "mitach i legendach" bo w tej chwili masz drogi system grzewczy i nie wydolna wentylacje a mogło być tanio,bezobslugowo i komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 da radę to jakoś "naprawić" ? Fachowców się zapytaj i opier....ich za to i każ im to poprawić na zgodne ze sztuką budowy a nie ich widzimisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 piec to akurat chciałem na paliwo stałę ( pellet) bo mam rodzinnie pellet tanio tylko czy to teraz poprawią jak już dach leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.12.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 tylko czy to teraz poprawią jak już dach leży A to ich problem,zrobili babola i niech poprawiają.Ty jesteś tam Panem i władcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 29.12.2016 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 tylko jak mają dach podnieść i narobić więcej szkód niż pożytku to chyba nie warto, ale porozmawiam dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domino34 30.12.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 da radę to jakoś "naprawić" ? Wypożycz aligatora do pustaków ceramicznych i obetnij szczyt ok. 15cm poniżej desek (lub na grubość ocieplenia +3cm) od desek. Albo pogoń ekipę, że ma to zrobić jak spaprali. Zobacz w projekcie jak jest narysowane (czy ocieplenie wchodzi pod deski). Jeśli tak to masz podstawę, aby to zrobili sami za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.12.2016 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 ok dzięki wielkie na pewno będę chciał żeby ekipa to zrobiła w końcu za to im płacę w projekcie jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wykona 30.12.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 ok dzięki wielkie na pewno będę chciał żeby ekipa to zrobiła w końcu za to im płacę w projekcie jest tak: [ATTACH=CONFIG]377127[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]377128[/ATTACH] W projekcie nie ma stosownego przekroju, zresztą dobry kierownik budowy powinien "na dzień dobry" zasugerować tak oczywistą poprawkę. Dlatego pozwoliłem sobie na moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 30.12.2016 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 uwagi jak najbardziej są przydatne może polecicie co jeszcze sprawdzić w tym stanie sso ? tamto już dogadałem kierownik powiedział że zrobi jak tam będę chciał więc dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 13.01.2017 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 WItam wszystkich. My tez budujemy DOm przy alabastrowej 9 w Bydgoszczy ( kuj-pom). Aktualnie wylany strop i czekamy z reszta na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 19.01.2017 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Renesansowa Alegra 9, antracytowa matowa angoba Renesansowa Alegra 9, antracytowa angoba zastanawiam się miedzy tymi dwoma dachówkami muszę już wybrać może ktoś coś o nich powiedzieć czy są ok ? może ma ktoś zdjęcia creative_21, którą wybrałeś? Masz może jakieś zdjęcie? Ja już byłem zdecydowany na antracyt angobę ale nieopatrznie wlazłem na stronę producenta i zobaczyłem jeszcze matową i teraz mam zgryz bo nie mogę jej znaleźć u kogoś na dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 19.01.2017 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 wybrałem nie matową, tą matową ponoć wycofują z produkcji musisz popytać szczerze z daleka nie ma różnicy bo widziałem matową na dachu i moją nie matową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaWu 11.03.2017 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Witam serdecznieCzytam wasze wypowiedzi z zaciekawieniem. Też buduje dom przy Alabastrowej 9 w tym momencie właśnie kończą mi dach. Jeśli ktoś go jeszcze nie ma to polecam okno nad kladka schodowa. Ja w porę sobie to wymyśliłam i przed chwilą dzwonił cieśla ze właśnie wycinaja kolejny otwór.Jestem raczej z osób które patrzą też na ekonomię i potrzebę pewnych rzeczy. Dlatego tez zmienilam okna w pokojach nad salonem i kuchnia na zwykle nie balkonowe. Nie zdecydowaliśmy się również na dachówkę. Kładę blachodachowke. A kominy nie są z klinkieru tylko obite blacha trapezowa. Ale to już jak komu się podoba. My z racji przyszłości również zdecydowaliamy się na dwa kominy od CO. Planujemy ogrzewac GAZowo Ale kto wie.... więc obok mamy komin na zwykły piec. Żeby w późniejsZych latach nie demolowac pół domu. Na dzień dzisiejszy z działką o pow. 67 arów i domem z dachem (+4okna dachowe) i wjazd z kamienia wydaliśmy 154 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slimak00 16.03.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Witam,Za miesiąc zaczynamy budowę tego samego domu jednak z małymi zmianami (np. nie będzie żadnego komina). Czy mógłbym prosić o przesłanie paru zdjęć wnętrza tego domu na etapie budowy? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tika 03.04.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 czy jest tutaj ktos z kujawsko-pomorskiego? a najlepiej z okolic Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts