idas 27.10.2016 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witam, Mój projekt ma wiązary kratowe mocowane bezpośrednio do wieńca. Scianki działowe zostały postawione 3cm poniżej wieńca. Chciałbym zrealizować ocieplenie dachu w poziomie stropu ponieważ nie planuje zadnego strychu, a poddasze bedzie nieogrzewane. Pomiedzy dolny pas wiazara daje 20cm wełny. I potem chciałbym w poprzek druga warstwe welny. Tutaj jednak zaczyna sie rozkminka... Czy wystarczy dac kolejna warstwe ktora dojdzie po prostu do scianek, a w niektorych miejscach niestety nie bedzie praktycznie w ogole ocieplenia poniewaz bezposrednio nad scianka dzialowa biegnie dolny pas wiazara (zatem moglby dac conajwyzej 3cm ocieplenia...)? Ponizsze zdjecie obracuje jak to wyglada. Czy moze lepiej obciac scianki dzialowe np. o grubosc drugiej warstwy ocieplenia tak zeby zachowac ciaglosc? Z gory dziekuje za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.10.2016 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 W/g mnie najlepiej robić ocieplenie po całości z wykończeniem k/g. W tym przypadku zdjąłbym 1 warstwę i zrobiłbym sufit na gotowo a potem wkleił docinki na piankę. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 28.10.2016 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Tez myśle ze właśnie to jest najlepsze rozwiązanie. Wydaje mi sie ze lepszym pomysłem bedzie ścięcie pustakow o 15cm (zaznaczyłem sobie już to na wszystkich ścianach). Te 15cm +3cm ktore sa aktualnie do dolnego pasa wiązarów bedą idealnie pasowały na 20cm drugiej warstwy wełny. Wówczas zostałby zapas ~2cm na "otulenie" działowki (słyszałem ze to poprawia akustykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 28.10.2016 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Trochę więcej pracy , ale tak właśnie zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 29.10.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Trochę więcej pracy , ale tak właśnie zrób Łatwiej zdjąć cały pustak po fudze niż piep...się z cięciem na rusztowaniu. No i masz luz przy płycie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idas 30.10.2016 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Dzięki raz jeszcze za wszelkie porady. Piła szablasta JCB RS-110 + brzeszczot Bosh S2243HM załatwyły sprawę. Robota dużo przyjemniejsza niż flex'em (to była masakra).Muszę tylko przymurować ze 2-3 pustaki bo zaczęły się ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts