dorad 30.10.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam, razem z mężem jesteśmy na etapie wyboru projektu i ten bardzo nam się podoba. W podjęciu tej decyzji bardzo pomogłyby nam zdjęcia z Waszych budów, proszę o przesłanie na adres: [email protected].Jeśli jest taka możliwość to chciałabym się skontaktować ze spyrrusem ponieważ mieszkam niedaleko od niego i jakby była taka możliwość to chciałabym oglądnąć dom na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1985 11.11.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam, ja również zamierzam budować dom Bliski - wariant I C74a. Jeśli ktoś budował już ten dom to byłabym wdzięczna o przesłanie fotek na adres [email protected] Również chciałabym się skontaktować z spyrrusem gdyż tak jak dorad mieszkam niedaleko od niego i bardzo byłabym wdzięczna gdyby była możliwość oglądnięcia domu na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpop 29.11.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam.Jeśli to nie problem to również prosiłbym o kilka zdjęć.Także chcielibyśmy budować wg tego projektu.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modzelek10 15.03.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Witam Bardzo proszę o info dotyczące kosztów budowy domu Bliski 74a. Jeżeli posiadacie zdjęcia z budowy bardzo proszę podeślijcie [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyrrus 28.06.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, po kilku latach postanowiłem odświeżyć wątek. Jestem bardzo zadowolony z tego domu. Cały czas odpowiadam na Wasze pytania i wątpliwości. Technicznie mogę i chętnie pomagam. Nie odpowiadam na temat kosztów budowy bo to jest indywidualna sprawa w przypadku każdej budowy. Na cenę składa się bardzo wiele czynników. Ja budowałem tanio. Mam kontakt z hurtownikami i wykonawcami z racji wykonywanego zawodu inny poziom rabatów i cen więc nie jestem miarodajnym źródłem. Dom jest tani w budowie , a dobrze wykonany technicznie również w użytkowaniu. Nie jest to dom pasywny ani niskoenergetyczny ale rachunki nie zwalają z nóg. Mieszkamy w piątkę 2+3. Uważam, że dom parterowy funkcją i ergonomią przewyższa piętrowy a cenę większego dachu rekompensuje brak konieczności wykonania schodów. Wprowadziłem do tego projektu kilka kosmetycznych zmian właściwie każdy ma jakieś swoje przemyślenia czy preferencje. Zastanawiałem się czy okapy nie będą zbyt duże i uspokajam, jest OK. Mieszkam 5 lat. Czy budował bym raz jeszcze ? TAK ! Pozdrawiam Budujących. Edytowane 28 Czerwca 2011 przez spyrrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktusik 07.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam, od pewnego czasu nosimy się z zamiarem budowy domu. Już prawie byliśmy zdecydowani na projekt Przemyślany M42a, ale... No właśnie, pojawiło się pewne"ale". Po dłuższym zastanowieniu stwierdziliśmy, że jednak jest dla naszej rodziny zbyt duży i co za tym idzie- na pewno zbyt drogi. Dzisiaj odkryliśmy nowy projekt: Bliski Wariant I- C74a. Wydaje się dla nas odpowiedni. Od kilku dni mamy warunki zabudowy i czas na kolejny krok. Na początek chciałbym prosić Wszystkich budujących ten dom i oczywiście Właścicieli już wybudowanych Bliskich o pomoc w podjęciu decyzji. Proszę zatem o zdjęcia, naniesione zmiany (może z nich skorzystam ), chętnie też obejrzę dom w realu. Cenne będzie dla mnie nawiązanie kontaktu w celu wymiany doświadczeń. Mój e-mail to [email protected] Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 20.12.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Po licznych perturbacjach wreszcie formalności mamy za sobą - dostaliśmy pozwolenie na budowę Bliskiego. No, teraz jeszcze "tylko" załatwić kredyt, wybrać ekipę (jesteśmy w trakcie obydwu) i wiosną do dzieła. Bardzo mnie cieszy, że jesteśmy z mężem zgodni co do wyboru tego projektu - nikt tu nikogo nie namawiał, nie przekonywał. Jak wybraliśmy, poczuliśmy wielki spokój. To po prostu nasz dom.I jeszcze - serdecznie dziękujemy Spyrrusowi - bardzo nam ułatwił podjecie decyzji. Pozdrawiamy!Ps. Fajnie jakby ten watek tak jakoś obudził się do życia. Kto jeszcze buduje Bliskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piori 20.12.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, My budowę mamy w dość odległych planach, na razie jesteśmy na etapie formalności działkowych. Do tej pory myśleliśmy o domu z poddaszem użytkowym, ale ostatnio naszła mnie myśl żeby zrezygnować ze schodów (które miałem w rodzinnym domu...) i skośnych poddaszy z płyt KG. No i moim faworytem w kategorii parterowców jest właśnie Bliski. Działkę będziemy mieli dużą (siedlisko na wsi), więc powierzchnia zabudowy domu nas nie ogranicza. Potrzebujemy 4 pokoi + salon, choć ten ostatni wydaje mi się nieco mały w C74a, ale chyba jest ustawny z powodu zamkniętej kuchni (która spodobała się żonie) i może nie będzie tak źle... Na ostateczny wybór projektu mamy jeszcze trochę czasu, ale mam nadzieję że ułatwicie nam go Jeśli można prosiłbym o zdjęcia na [email protected] , choć najwygodniej chyba byłoby wstawić je do jakiegoś albumu internetowego, a w tym temacie wkleić do niego link. Pozdrawiam wszystkich i podobnie jak maggs1 mam nadzieję, że temat nieco ożyje! Edytowane 22 Grudnia 2011 przez piori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 05.05.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam, powoli zaczynamy, pierwsza łopata wbita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAP. 11.07.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Witam,cieszę sie,że ktoś ożywił ten wątek!My też zamierzamy budować wg tego projektu,dla nas jest idealny!Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie informacje "(głównie dot.kosztów budowy),zdjęcia z realizacji i dawno zbudowanych domów.....za co z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 22.07.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 My właśnie kończymy mury, ale co do kosztów to zależy jaki rejon, kiedy się szuka fachowców itp. w razie jakichkolwiek wątpliwości chętnie pomogę (w miarę swoich skromnych możliwości), nam bardzo dużo pomógł i pomaga spyrrus, za co jesteśmy bardzo wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 31.08.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 No i mamy SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1985 23.08.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A u nas już wstawiane są drzwi wewnętrzne ( dom bliski c74a ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts