Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C74a BLISKI wariant 1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witajcie, zastanawiamy się z małżonkiem nad tym projektem, ale mamy wjazd od południa i w zwiazku z tym trzebaby raczej przenieść kuchnię, na przykład w miejsce gabinetu. Denny 1 jak zmieniłeś wnętrza, jakie przewidujesz koszty?

My jesteśmy na etapie kupowania działki, tzn po umowie przedwstępnej przed aktem notarialnym, więc pewnie ruszymy na wiosnę.

Pozdr, Elik

Witajcie, zastanawiamy się z małżonkiem nad tym projektem, ale mamy wjazd od południa i w zwiazku z tym trzebaby raczej przenieść kuchnię, na przykład w miejsce gabinetu. Denny 1 jak zmieniłeś wnętrza, jakie przewidujesz koszty?

My jesteśmy na etapie kupowania działki, tzn po umowie przedwstępnej przed aktem notarialnym, więc pewnie ruszymy na wiosnę.

Pozdr, Elik

• 3 weeks później...

witam, ja jestem baaardzo zainteresowana zdjęciami, na maila [email protected], please

Wiem, że przy budowie nie ma czasu się "podrapać", ale może znajdziesz chwilę i napiszesz, czy wprowadzałeś jakieś zmiany w projekcie,

nas kuszą te opisane w muratorze z lutego tego roku tj. szafa w wiatrołapie zamiast spiżarki, przedłużenie budynku o metr celem powiększenia sypialni, oraz właz na strych z korytarza do części sypialnej. Dla nas także jest korzystne lustrzane odbicie, bo działka z wjazdem od południa. Ja chętnie powiększyła bym też nieco daszek nad tarasem, ale salon od zachodu i może będze za ciemno?

Trochę przeraża nas wielkość dachu? Czy zmieniałeś konstrukcje tzn. mniej drewna jeśli dajesz blachę na dach, jaki to koszt przy prawie 300 m dachu. Będę Ogrooomnie wdzięczna za odpowiedzi,

Pozdrawiam ,Elżbieta

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.

Także zdecydowałem się na ten projekt ale w wariancie II z garażem na zewnatrz http://www.projekty.murator.pl/projekt.htm?IdProjektuD=251&action=showProject

z pracami ruszamy na wiosnę ale wcześniej chcemy zmienić kilka rzeczy w projekcie. Przede wszystkim sciany bedą z Ytonga 36,5, konstrukcja jest dość prosta a jako że zamierzamy budować sami ytong uprości wiele spraw.

Drugą istotną zmianą to przeprojektownie garażu na biuro z osobnym wejściem (po powiększeniu powierzchni do 30m2).

Czy ktoś wykonywał podobne zmiany?

Witam, więźba gotowa, czekam na blachę (znowu przerwa około 10 dni), ale bryła budynku już wyklarowana. Wyszło fajnie- moim zdaniem (tak jak chciałem). Dla zainteresowanych zdjęcia " @ ".

bardzo prosze o zdjecia. ja chce budowac ten dom z silki [email protected] lub [email protected] grazyna bil

Witam, niestety jak dojechała blacha dekarze musza skończyc dach na innej budowie i z 10 dni przerwy zrobiło sie 20. Za to w wolnym czasie inni fachowcy zrobili instalacje elektryczną i tynki. No a ja i 2 dobrych sąsiadów zrobiliśmy z gruntowej drogi elegancko utwardzony trakt - 20 cm zagęszczonego "kamola".

Witam, niestety jak dojechała blacha dekarze musza skończyc dach na innej budowie i z 10 dni przerwy zrobiło sie 20. Za to w wolnym czasie inni fachowcy zrobili instalacje elektryczną i tynki. No a ja i 2 dobrych sąsiadów zrobiliśmy z gruntowej drogi elegancko utwardzony trakt - 20 cm zagęszczonego "kamola".

czy moglbys pokazac rzuty swojego domu?