grazyna bil 01.10.2005 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 i jeszcze jedno; jaki masz strop? drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyrrus 08.10.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam, znowu się pochwalę, mamy dach i bramę garażową, tynki i wodę w domu, a z sąsiadami zrobiliśmy dziś drogę na cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazyna bil 09.10.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Witam, znowu się pochwalę, mamy dach i bramę garażową, tynki i wodę w domu, a z sąsiadami zrobiliśmy dziś drogę na cacy. gratuluje tempa prac. Obserwuje twoja budowe i mam nadzieje , ze w przyszlym roku u mnie bedzie tak samo. No i Twoje sasiedzkie stosunki dobrze wroza na przyszlosc. Niezla tez macie w tym roku pogode. Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.01.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Witam serdecznie:) dwa lata temu po zakupie działki kupiłam katalog Muratora i Bliski C74a wydał mi się ideałem:), ale żeby sie tak od razu nie decydować, od tamtego czasu oglądnęłam setki projektów i okazało się, że tak jak mam z ciuchami:) tak i stało się z projektem:) = wróciłam do tego, który spodobał się ma początku . W tym roku zamierzamy zacząć budowę, dlatego zalogowałam się do skarbnicy wiedzy budowlanej Muratora:), jakim jest forum, żeby korzystać z tego co inni już przeszli:). Ucieszyłam się, że C74a jest już w realizacji i dlatego mam przeogromną prośbę do spyrrusa o zdjęcia z budowy ( [email protected] ) ,żeby utwierdzić się w moim wyborze -please:) . Patrząc na jego tempo, to teraz dom jest już chyba gotowy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyrrus 07.01.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 Witam, tempo zostało zwolnione, przybyło tylko kilka nowych elementów.1. wentylacja mechaniczna2. centralne ogrzewanie - odpalone !3. wkład do kominka4. straszna ilość materiałów - zakupy zabierają dużo czasu teraz suszymy i odpoczywamy za kilka dni budujemy kominek. Wszystkim zainteresowanym wysyłam zdjęcia. pozdrawiam Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.01.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Dzięki wielkie za zdjęcia:)Tempo masz i tak super szybkie i dlatego mam pytanie - nie obawiasz się że coś wyjdzie - typu grzyb za jakiś czas. Chodzi mi o to, że nie schło po każdym etapie przez jakiś czas - nawet w którymś Muratorze pisali, że budowanie w jednym sezonie wymaga zastosowania innych materiałów wykończeniowych - np. typu płyty gipsowe zamiast tynków mokrych w środku. Domek jest już prawie przygotowany do końcowego wykańczania jak widziałam:) Jak sobie z tym radziliście ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyrrus 08.01.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witamprace trwały od lipca do listopada, w grudniu włączyłem c.o. i wentylację mechaniczną, budynek jest nie docieplony więc wietrzy (suszy) się na zewnątrz i wewnątrz. Sufity są z płyty g-k. Od kilku dni wilgoć nie wykrapla się na szybach okien. Za kilka tygodni najbliższe mokre roboty (malowanie). Mam nadzieję , że wentylacja poradzi sobie z problemem nadmiaru wilgoci. Pozdrawiam Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazyna bil 06.02.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witam, tempo zostało zwolnione, przybyło tylko kilka nowych elementów. 1. wentylacja mechaniczna 2. centralne ogrzewanie - odpalone ! 3. wkład do kominka 4. straszna ilość materiałów - zakupy zabierają dużo czasu teraz suszymy i odpoczywamy za kilka dni budujemy kominek. Wszystkim zainteresowanym wysyłam zdjęcia. pozdrawiam Tom bardzo, sledze twoja budowe caly czas, : prosze o te zdjecia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mona1719500317 15.02.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 (edytowane) Witajcie Wszystko wskazuje na to, że my również kupimy ten projekt, mamy już jakąś koncepcję zmian, ale jeszcze nie jesteśmy pewni na 100%. Prosimy więc o zdjęcia spyrrusa z realizacji i może jeśli czas pozwoli jakiś komentarz. Wykonujemy naprawy pogwarancyjne wszystkich marek telewizorów LCD, LED oraz Plazma. Posiadamy duży zasób podzespołów oraz oprzyrządowanie niezbędne do wykonania szybkich i profesjonalnych napraw. Większość usług wykonywanych jest w domu u klienta co skraca czas naprawy i obniża koszty usługi. Ponadto zarówno w telewizorach LCD jak i Plazma stosowane są komponenty BGA wymagające specjalistycznego sprzętu. Jako nieliczni na rynku jesteśmy przygotowani na takie rozwiązania techniczne. Posiadamy maszyny do lutowania w technologii BGA niemieckiej firmy Martin, maszyny do reballingu oraz jako jedyny serwis w Polsce profesjonalny endoskop do diagnozy w postaci endoskopowej inspekcji połączeń lutowanych ukrytych pod obudowami komponentów BGA. Dzięki temu urządzeniu proces związany z lutowaniem lub reballingiem BGA przeprowadzany jest tylko gdy zachodzi taka potrzeba a klient nie płaci za pomyłkę serwisanta związana z postawieniem błędnej diagnozy. Komponenty BGA połączenia lutowane mają ukryte pod obudowami są więc one nie widoczne dla serwisanta gołym okiem. Inspekcja rentgenowska nie pokaże nam sytuacji związanej z nieodpowiednim zwilżeniem stopu, nie do wychwycenia będzie również brak połączenia w przypadku nieprawidłowo odparowanego topnika. Jedynie endoskopowa inspekcja połączeń BGA w przypadku tego typu napraw ma praktyczne zastosowanie. Z góry dziękujemy Pozdrawiamy M.M. [email protected] Edytowane 9 Maja 2013 przez mona;* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 24.02.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam,Już prawie byliśmy zdecydowani na model C77b zręczny, ale wczoraj mąż wyszukał projekt bliski C74 a. Dylemat mamy straszny bo zawsze podobały nam się raczej domy parterowe. Jeśli można też bym zobaczyła jak wygląda dom już w trakcie budowy czy też już wybudowany. Czy mogę prosić o zdjęcia [email protected]. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyrrus 18.05.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam, mieszkam od 29 kwietnia. Pozdrawiam budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muti 15.06.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 czy ktos buduje bliski wariant 1.bardzo lprosze o uwagi i rady .zamierzam zaczac za rok i chce sie dobrze przygotowac.pozdrawiam beti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monique_apple 02.07.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Witajcie, my właśnie zaczeliśmy budowę C74aL - Bliski - Wariant I, w okolicach Warszawy, z checią wymienimy sie spostrzeżeniami, uwagami i zdjęciami. PozdrawiamyMJJ[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_C74a 03.08.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jestem w przededniu zakupu projektu Muratora C74a, Bliski- wariant I. Chciałabym się czegoś o nim dowiedzieć od tych, którzy już go zbudowali, bądź są w trakcie realizacji. Czy warto zakupić ten projekt? Jesteście zadowoleni? Odezwijcie sie, proszę! Pomożecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_C74a 03.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Myślimy o zakupie tego projektu. Bardzo pomogłyby nam w podjęciu decyzji zdjęcia... Możemy prosić o ich przesłanie na adres: [email protected] ?????? Z góry dziękujemy za serdeczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.08.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Jestem w przededniu zakupu projektu Muratora C74a, Bliski- wariant I. Chciałabym się czegoś o nim dowiedzieć od tych, którzy już go zbudowali, bądź są w trakcie realizacji. Czy warto zakupić ten projekt? Jesteście zadowoleni? Odezwijcie sie, proszę! Pomożecie??? to chyba powinno być w projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_C74a 04.08.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Jesteśmy w przededniu zakupu tego projektu. Szukamy kogoś, kto już go zrealizował. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornal 06.09.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam serdecznie, Zdecydowaliśmy się z małżonką na ten projekt i lada moment zaczynamy budowę. Bardzo prosimy o zdjęcia z postępu budowy bo małżonka strasznie sie stresuje Prosimy o zdjęcia szczególnie spyrrus'a i monique_apple na [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobbysixkiller 04.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam ja też zaczynam budowę tego projektu w czerwcu , bardzo proszę o jakieś porady odnośnie tego projektu napewno macie jakies uwagi tego domku które wynikły podczas budowy i prosze o fotki . Dzięki jeszcze sie odezwę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dretom 09.09.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 My zaczynamy budowę Bliskiego wariant II c74b, ale mimo to prosimy o zdjęcia szczególnie spyrrus'a i monique_apple, może dodatkowo jakieś cenne spostrzeżenia z czasu budowy . Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts