Radekb 06.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czy ktoś buduje dom wg projektu SALMA z Archipelagu??? Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ja jestem w trakcie budowy tego domku. Właśnie tydzień temu rozpoczeliśmy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 też jestem w trakcie budowy tego domku. obecnie na etapie pokrycia dachu. domek powstaje niedaleko Sandomierza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 czesc ja osobiscie sporo pozmieniałem w swoim domku. zaczynając od komina w salonie a na podwyższonych ściankach kolankowych kończąc. mój domek jest częściowo podpiwniczony wiec pozbyłem sie kotłowni. mam teraz za to na dole dużo większą łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 cześć bynio ja buduję ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 czesc radek ja jestem w trakcie. na etapie dachu. i w tym roku byłoby na tyle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobbye 13.10.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Mam pytanie do danielos95 - z czego wynikały zmiany, których dokonałeś? Zastanawiam się nad wyborem tego projektu, bo mi się podoba ale w zwiazku z tym że doświadczenie mam żadne to z chęcią wysłuchałabym kilku rad.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini 16.10.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 witam. Ja również buduję salmę. zacząłem w czerwcu 2006 roku. teraz jestem na etapie instalacji elektrycznej i alarmowej a za tydzień wchodzą panowie od tynków.Postaram się za jakiś czas wrzucić fotki (mam ich naprawdę sporo). w zasadie to fotografowałem każdy etap budowy.Przy okazji prośba do bynia, danielosa i innych osób, które budują salmę- wrzućcie jakieś fotki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 06.11.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 widzisz dobbye ten domek jest śliczny z zewnątrz ale w środku wg mnie wcale już nie jest tak kolorowo. po pierwsze częściowo go podpiwniczyłem. piwnica znajduje sie pod gabinetem i łazienką na parterze. Zrezygnowałem z komina przy tarasie. O jakieś 60 cm mam wyższe ścianki na poddaszu.To z kolei wiąże sie z częściowym przedłużeniem okapów przy dachu.Jeszcze jedna rzecz która raziła oko to ten kominek zajmujący pół jadalni.Widzisz jeśli chodzi o ten komin to aż sie prosi przekręcić go o 90 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loczek_tw 02.03.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witaj!!! Jeśli można, właśnie budujemy ten dom , też trochę pozmienialiśmy: brak kominka, brak grilla na tarasie no i piwnica pod całym domem... zastanawiamy sie jak urządzić wnętrze....może jakieś porady albo najlepiej fotki...??? pozdrawiam Tomek i Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 29.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 http://www.archipelag.pl/projekty-domow/salma/?Kind=1&Name=salma&SearchForm=1Wizualnie projekt bardzo mi się podoba,obawy budzi wnętrze.Martwi mnie powierzchnia "salonu",brak chociaż jednej garderoby.Poza tym reszta do przyjęcia.Oczywiście zmiany kosmetyczne z zewnątrz min.okna bez łuków,zamiana drzwi z gabinetu na okno,likwidacja drzwi wyjściowych z pom.gospodarczego na zewnątrz,chętnie też bym zrezygnował z balkonu z tyłu domu ale czy wtedy woda nie będzie lała się po niczym nie osłoniętych drzwiach wyjściowych na taras?Będę bardzo wdzięczny za Wasze sugestie i opinie zarówno te pozytywne jak i negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 30.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 30.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Nie bierz tego do siebie. Ale wywalić minimum 350-400.000 zł. po to, by mieć salon z jadalnią o pow. 23 m.kw. to.....bez sensu.Zdefiniuj potrzeby, wskaż działkę ( pow. i usytuowanie względem stron świata ) , a w tych pieniądzach znajdzie się coś zdecydowanie lepszego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 31.03.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Widziałem Salmę "na żywo".No i niestety obawy się potwierdziły.Bryła domu super ale wnętrze do d...,może ktoś podrzuci pomysł na jego przerobienie,sam nie poradzę,oczy mnie bolą od wpatrywania się w rzut parteru ale nic mądrego nie potrafię narysować.KONIECZNIE trzeba powiększyć salon,nie potrzebuję gabinetu,chętnie też przeniosę schody,ale gdzie?Proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To nie jest dobry kierunek upierać się przy projekcie tylko dla wyglądu zewnętrznego, skoro w środku nic nie pasuje. W salonie dużo zmarnowanego miejsca przez hol (prawie 10 m2). W imię reprezetacyjnych balkonów od frontu łazienkę na górze przeniesiono nad gabinet (zamiast logicznie umiejscowić ją nad łazienką i pom. gosp. na parterze). Poszukaj lepszego projektu i kieruj się bardziej funkcjonalnością pomieszczeń, dobrym rozkładem pod względem stron świata, wymiarami działki - ale to już napisał ProStaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 31.03.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 właśnie.Zauważyłem że zaczęliśmy dopasowywać siebie do projektu a nie projekt do siebie.Chyba skończy sie projektem indywidualnym,ale zgodnie z Waszymi sugestiami podam moje oczekiwania i warunki zabudowy to może ktoś otworzy mi oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 01.04.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 a gdyby tak w pomieszczeniu nr.7 urządzić garderobę i łazienkę?schody w miejsce łazienki,tylko czy się zmieszczą?Po przeniesieniu schodów salon miałby powierzchnię ok 24 mkw.+jadalnia około 10 mkw. i taka powierzchnia już by mnie zadowoliła,na pow.około 15 mkw.w miejscu po gabinecie powstałabyduża garderoba i łazienka-oddzielone oczywiście,tylko wejście do tych pomieszczeń znajdzie się chyba pod schodami.Co o tym myślicie?Czy warto dalej iść tym tropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.04.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jakby to napisać... sama łazienka nie wystarczy na schody, trzeba coś dodać z holu lub kotłowni. Wtedy z salonu wejścia do łazienki i garderoby . Poza tym ruszenie schodów przemebluje górę - ucierpi pokój nr 2. W projekcie przewidziany jest strop żelbetowy. Zwróć uwagę, że w salonie masz komin + słup + kawałek ścianki przy wyjściu na taras. Moja wiedza o wytrzymałości budowli jest cienka i nie wiem, czy możesz bezkarnie z nich zrezygnować (obicązenia stropu). Projektów domów o podobnej powierzchni z użytkowym poddaszem jest naprawdę dużo. Poszukaj. My szukaliśmy długo, bo początkowo nic nam się nie podobało albo wymagało za dużo przeróbek. W końcu znalazł się gotowy projekt idealnie pasujący dla nas, do stron świata itp. pozdrawiammarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 02.04.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Myslę,że ściana oddzielająca gabinet od łazienki i pom.gospodarczego byłaby ścianą nośną przedłużoną aż do do słupa przy kominie w jadalni którego nie będzie gdyż nie przewiduję budowy kominka.Chcę aby w tej ścianie było przejście do salonu od strony holu wejściowego i wejście do łazienki i garderoby przy kominie w miejscu obecnej łazienki.Słup w jadalni (ten z kominem)chyba da się zmniejszyć a pozostałe słupy wyrzucić ale to już rola architekta aby to przeliczył.A co się tyczy projektów gotowych to przewaliłem chyba wszystkie i właśnie Salma najbardziej mi odpowiada zarówno pod względem powierzchni jak i wyglądu zewnętrznego,ale to nie znaczy ,że ustałem w poszukiwaniach. Zastanawiam się jeszcze czy nie poprosić architekta o kilka możliwych wersji adaptacji wnętrz projektu Salma.Czy coś takiego jest praktykowane? Dziękuję za zainteresowanie i rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 02.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 http://ar2ro1.fotosik.pl Salma po zmianach parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts