Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SALMA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
Budujemy z mężem Salmę, mamy już zalany strop. Wprowadziliśmy kilka zmian: Kuchnia jest w miejscu gabinetu, w ten sposób salon ma aż 35 m2, natomiast spiżarnia jest tak jak w projekcie, ale wejście od holu. Poza tym powiększyliśmy okno boczne w salonie, w ten sposób mamy tam dwa tarasowe okna i wszystkie są w łukach półokrągłych :) Nawet przednie :) Nagle ogarnął mnie strach o CENĘ TYCH OKIEN..... Może ktoś już kupował okno tarasowe półokrągłe do Salmy albo podobne... (wymiary 180/235) Ile to kosztuje??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Czy okno półokrągłe są dużo droższe niż zwykłe? Chodzi mi o PCV. Wioleta

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...
Gość *Agnieszka & Rafał*

witam

czy ma ktoś zdjęcia z wnętrza salmy?interesują mnie zdjęcia z urządzonego już salonu?jeśli ktoś takie posiada to bardzo proszę o przesłanie.dziękuję :D

Dziękujemy :D Co do wnętrz to niestety w środku nic. Wykończeniówka ma ruszyć od 10 stycznia ale zobaczymy co będzie można zacząć w te mrozy. Wyobrażenie mamy ponieważ sąsiedzi z prawej i z lewej to też Salmowcy. Jeden dom juz zamieszkany i jest cudnie.Najpierw martwiliśmy się małym salonem ale teraz widzimy że wszystko jest ok. Zmieści się wszystko. Czy planowaliście jakieś zmiany w projekcie?U nas nie ma kotłowni i za to powiększona łazienka stąd okno zamiast drzwi do kotłowni. Ale sąsiedzi zrezygnowali ze ścianki między salonem a klatką schodową i schody wychodzą u nich właśnie w miejscu tej ścianki i jest o wiele więcej przestrzeni. Drudzy powiększyli tę ściankę o jakieś półmetra ale za to nie mają tego słupa i też jest fajnie u nas niestety za póżno się zdecydowaliśmy i mamy klęskę urodzaju i sciankę i słup. Ale chyba będzie też ok.Pozdrawiamy

• 10 months później...
Hej ho! Planuję zrzucić najważniejsze zdjęcia i wkleję linka z naszych postępów. Zaczynamy walczyć z wykończeniówką to może kogoś zainspiruję do uwag (konstruktywnych oczywiscie :)) Nie mam czasu na pisanie pamiętnika (skąd Ci wszyscy budujący biorą na to czas?! :) ale linka wkleję z nadzieją na komentarze i inne zdjęcia z których będę się mogła insporować :)