Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

uci??liwe s?siedztwo

poldek

Recommended Posts

Wprawdzie w swoim domku jeszcze nie mieszkam, ale mam zamiar wprowadzić się w grudniu br. Już teraz jednak widzę, a właściwie słyszę pewien problem. Otóż moja działka położona jest w odległości ok. 300m od klubu nocnego, w którym cztery razy w tygodniu (tak przynajmniej jest latem)odbywają się dyskoteki. I niestety moje marzenia o wieczorach w ogródku prysły jak bańka mydlana. Po 21.00 słyszę dudniące w uszach "basy" z dyskoteki. Mało tego, zdarzyło się, że doskonale słychać było okrzyki DJ-a. Nawet nie wiem o której te imprezy się kończą! Klub znajduje sie na dużej posesji przy głównej ulicy, zaś ulica przy której usytuowany jest mój dom stanowi odgałęzienie tej głównej i biegnie do niej równolegle. Kto mi podpowie, czy mogę z tym jakoś "walczyć"? Czy pozostaje mi polubić głośną muzykę? Dodam tylko, że kilkanaście domów stoi w bezpośrednim sąsiedztwie z uciążliwym klubem ( mój zaś jest oddalony) , lecz wygląda na to, że przeszkadza to tylko mi. Kto może niech pomoże!!!!!Dziękuję. :evil:

Jesli chodzi o prawo to po 22,00 mozesz prosic policje o interwencje, ale jesli chodzi o zycie to mozliwe ze calkiem sporo ryzykujesz bo klub moze byc zaprzyjazniony z miejscowa wladza......

Ale zawsze mozesz dzwonic z budki telefonicznej, zeby Cie nie namierzyli;p

Ja bym jednak stawiala na polubienei muzyki;)