pawel3410 02.12.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Witam! Ja mam pytanie związane z tematem, a mianowicie jeżeli wkład własny jest w gotówce, to w jaki sposób jest zabezpieczany? W jaki sposób musimy wkład własny przeznaczyć na budowę? od pierwszego etapu - pomniejszona transza czy każda transza jest pomniejszona o procent wkładu własnego? I jak to się ma do kredytu na zakup działki i budowę domu z wkładem własnym w gotówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 02.12.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Gotówka na konto, masz tylko udowodnić bankowi że masz tą kase fizycznie w momencie zakupu. Co z nią zrobisz to twoja sprawa, możesz zapłacić za materiały, możesz sobie trzymac na koncie na czarną godzinę albo wydawać po troszku na kolejne raty. Jak działke tez chcecie na kredyt to macie na starcie nieprzychylne spojrzenie banku. Z tego co wiem to nie lubią dawać kredytów na budowe jeśli kredytuje sie tez zakup działki. Ile macie tego wkładu własnego? 10% ? TO niestety nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 02.12.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Na etapie wnioskowania o kredyt nie jest konieczne udowadnianie i zabezpieczanie posiadania wkładu własnego. Wymagane jest to na etapie podpisywania umowy / uruchamiania kredytu. W części banków wkład własny należy wydać na początku, w części można zastosować finansowanie naprzemienne.Nie jest prawdą, że banki nieprzychylnie patrzą na kredytowanie zakupu działki, a następnie kredytowaniu budowy domu. Oczywiście kredyt na budowę musi być w tym samym banku co kredyt na zakup działki lub kredyt na zakup działki należy refinansować do banku docelowego. 10% to minimalny wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts