Yaras 14.08.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Witam.Mam pytanie dotyczące połączenia ścianek z płyt g-k na stelażu z profili metalowych. Problem polega na tym, że ścianki nie będą się łączyć pod kątem prostym, tylko rozwartym, a dokładnie ok. 160 stopni. W zasadzie to będzie jedna ścianka, która zakręca pod takim właśnie kątem. Niestety nie znalazłem nigdzie (ani na stronach producentów, ani w prasie, ani na forum) informacji jak dokonać takiego połączenia. Czy są jakieś specjalne profile, metody itp.? Jeżeli ktoś z Was cos takiego robił to proszę o wskazówki.PozdrawiamYaras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.08.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 przykrecasz profile U do podlogi i sufitu, a w miejscu zalamania dajesz dwa profile C obok siebie, jeden w jednej sciance drugi w drugiej, i do nich mocujesz plyty, potem szpachlujesz z siatka, i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaras 15.08.2004 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Faktycznie prosta sprawa. Zastanawia mnie tylko, czy szczeliny, która powstanie pomiędzy dwoma ustawionymi do siebie pod kątem profilami C nie trzeba czymś wypełnić. Czy wystarczy sama masa szpachlowa na połączeniu płyt? Ale może za bardzo kombinuję. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 16.08.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 plyty, na polaczeniu, dajesz na styk, i spoine wypelniasz normalnie jak kazda inna, proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts