Richard_S 17.08.2004 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Pytalem sie w gminie.. pytalem sie w Strazy Pozarnej.. Nie ma takich przepisów... Nie mozna wypalac galezi do konca wrzesnia.. ale nie dotyczy to jakis malych ognisk przydomowych... A ja sobie poczekam do pazdizernika. podetne drzewka.. i spale galezie... a trawe to bede chyba rzeczywiscie pakowal do worów.. i daawal smieciarzom.. bo rzeczywiscie smierdzi, i poza tym.. wcale sie nie chce palic... Nie zmienia to faktu, ze jakis skurczybyk mieszka w mojej oikolicy, chyba nawet wiem kto to ( stary UBol) i nie jest mi przyjazny. W sumie sie nie dziwie ze mnie nie lubi... W stanie wojennym, mój ojciec wykopsal go z podwórka... Po prostu dal mu kopa w d.. i powiedzial. zeby wypeier... Oczywiscie.. zaraz przyjechala suka.. i ojciec pojechal na komende.. ale wrócil za 3 godzinki bez zadnych obic.. ale potem nie gadali razem przez 20 lat Ten UBol.. ma chyba jakies wyrzuty sumienia.. bo ciagle chodzi po lesie.. iciagle zagaduje z ludzmi.. jak jakis opetany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 17.08.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Ty to chyba jesteś nienormalny-jestes na poziomie intelektualnym godzilli-sorry nie wiem czy w tym momencie nie obrażam godzilli - skoro nie odróżniasz legalnego wykopania stawu od popisów bodexa!! a ty co taki upierdliwy i bez poczucia humoru jestes?? wydaje ci sie zes najmadrzejszy?? okej.... ale to tylko TWOJE zdanie... zauwazylem ze gdy ktos sie z twoim zdaniem nie zgadza to go opierd.lasz calkiem niekulturalnie i nie na temat... w odroznieniu od ciebie JA tylko zartowalem.... i nie podniecaj sie tak bo ci zylka peknie... pozdrawiam godzilla Tak sie składa że i ja żartowałem a ty widocznie jesteś przewrażliwiony na punkcie godzilli i nie przejmuj sie moimi żyłkami -co sezon nawijam nowe i są najlepszej jakości-tu działam profesjonalnie-wędkarstwo to poważne hobby no i czasami uzywam też plecionek pozdrawiam serdecznie godzillę i jego braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 17.08.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 i nie przejmuj sie moimi żyłkami -co sezon nawijam nowe i są najlepszej jakości-tu działam profesjonalnie-wędkarstwo to poważne hobby no i czasami uzywam też plecionek pozdrawiam serdecznie godzillę i jego braci no to sie ciesze.... bo mi czesto zylka peka gdy przycinam trawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 17.08.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Godzilla widze że nie lubisz Weynroba jak ja... goraco pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!! weynrob to jakiś cham albo nie wiadomo co.......... jeszcze sie nad tym zastanawiam ale wiekszego chama w necie ode mnie to raczej nie ma... tutaj staram sie powstrzymywac moje naturalne instynkty bo tutaj sie dyskutuje NA TEMAT.... w odroznieniu od innych forow gdzie sie ludzie tylko obrzucaja goovnem... zdrowia zycze godzilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.08.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Bodex nie op...m nikogo , bo nie znam przepisow ( jeszcze mieszkam w bloku,ale się dowiem jak sie wybuduję ) i nie wiedzialam czy może palic koleś na swojej posesji czy nie....ale wiem na 100% ,że ognisk nie mozna palić na ogródkach działkowych do końca września i jak mi sąsiad w niedziele zasmrodzil okolice dymem to grzecznie ale stanowczo zarządałam zgaszenia ogniska i ..... zgasil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodex 17.08.2004 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 droga Ew-kozawsze możesz zadzwonić do straży miejskiej, na policje albo na pogotowie ratunkowe...moja rada jest taka!!!!jak przyjedzie do mnie(albo do Ciebie) strażnik miejski, policjant czy ratownik z pogotowia, a ja takiego TYPA, jeśli nie potrzebuje, TO GO WYGONIE!!!!!!!Z HUKIEM GO WYGONIE!!!!!i każdy z nich może mi naskoczyć (sory za dosadność) takie prawo.... to trzeba korzystać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.08.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Bodex- nie rozumiem co Ty do mnie mowisz!!!!!!!!! Ja dzwonię np. do Straży Miejskiej a jak przyjadą to ich wyganiam?? To się kupy -d..y nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Prośba do wszystkich forumowiczówNIE UŻYWAJCIE BEŁKOTU W DYSKUSJI Z bodexem BO ON GO NIE ROZUMIE!!!więc Ewo mysle że szkoda twoich słów w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Prośba do wszystkich forumowiczów NIE UŻYWAJCIE BEŁKOTU W DYSKUSJI Z bodexem BO ON GO NIE ROZUMIE!!! więc Ewo mysle że szkoda twoich słów w tym temacie hmmmm.... wypadaloby z tego ze wszyscy dyskutujacy z bodexem belkoca a on tego - calkiem slusznie - nie rozumie......? czy tak to trzeba rozumiec czy wrecz przeciwnie a moze zupelnie inaczej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 To celowe by podnieść bodexa na duchu-niech sie biedak ucieszy na koniec swej kariery forumowicza geniusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMMK 12.07.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Skosilismy trawe na naszej budowie i chcielismy ja spalic, a nasza sasiadka powiedziala nam, ze trawy mozemy spalac na wiosne i na jesieni, w innych terminach podobno jest to zabronione. CZY TO PRAWDA???? podajcie jakies przepisy na to.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 12.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 u mnie za palenie trawy w jakimkolwiek terminie karają mandatami (Straż Miejska). ja nie mam problemu bo starą trawę dawałem do wora i przekzywałem do kompostowania, nowa nie chce nawet zacząć rosnąć, ale sąsiad palił trawę na grillu. mówi, ze w ten sposób obchodzi zakaz, bo grila moze sobie robic i nikt mu nie zabroni, hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 12.07.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 hmm nie tylko palenie, ale równiez posiadanie trawy jest zagrozone kara pozbawienia wolnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.07.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Palenie trawy jest zabronione w każdym okresie. A niby po co to robić? Paląc trawę wyjałowisz ziemię i niszczysz zwierzątka w niej żyjące. Wystarczy skosić i zwieżć na kupkę. A może jakiś okoliczny rolnik by ją przyjął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.07.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Palenie trawy jest zabronione w każdym okresie. A niby po co to robić? Paląc trawę wyjałowisz ziemię i niszczysz zwierzątka w niej żyjące. Wystarczy skosić i zwieżć na kupkę. A może jakiś okoliczny rolnik by ją przyjął? AMMK - pisze o paleniu już skoszonej trawy a to jest róznica w stosunku do Twojej wypowiedzi. Ja trawy nie palę. Kompostuję ją i po najdalej 2 latach mam świetny humus. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 13.07.2005 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 AMMK: O jakie przepisy pytasz? Przecież palenie trawy to dla Ciebie pozbycie się kłopotu, natomiast dla reszty świata to smród i zanieczyszczenie powietrza. Chyba jakby Twój sąsiad palił na budowie stare opony i styropian, to nie miałbyś wątpliwości, że coś jest niewłaściwego w tym? A może się mylę?Są gdzieś na świecie ludzie, którzy uważają, że dmuchanie komuś w nos dymem papierosowym jest niestosowne. I nie muszą się w tym podpierać przepisami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 13.07.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 U mnie też palenie trawy jest zabronione i karane przez Panów Czarnych i to nie zależnie od pory roku. Kozy podobno jedzą trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 18.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Mysle, ze skoszona trawe mozna spalic organizujac kontrolowane i zabezpieczone z kazdej strony ognisko. Natomiast pomysly wypalania trawy rosnacej przyprawiaja mnie zawsze o zawrot glowy z wscieklosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 19.07.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Własnie nie wolno palić trawy skoszonej. Podobnie jak jesienią pograbionych liści drzew. Z obydwu zapach jest nieciekawy, uciążliwy dla sąsiadów. Można kompostować lub zakupić worki w przedsiębiorstawach usług komunlanych i zostanie zabrane. Wyobraźcie sobie, że nagle w okolicy ludzisa zaczną palić na wpół wysuszone trawy i liście. Pytania o wypalanie traw jest jednym z podstawowych pytań, takich jak na egzaminie, który muszą zdać niektórzy politycy by wystartować w wyborach z ramienia PEWNEJ partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 31.07.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Kochani mieszkacie nie tam gdzie trzeba - przyjedźcie na niby czyste Podlasie - koniecznie jesienią jak jest ładna pogoda i spadną liście - -tak wam gały wylazą na wierzch co tutaj sie wyprawia - nawet w okrzyczanej Białowiezy gmina ma to za nic i każdy sobie pali ile chce , łacznie z urzędnikami i pracownikami gminy. To co ja mam iśc do nich na skargę ? Kupiłem sobie kosiarke mielącą całe to g. na miazgę i nic nie muszę palić - liście wsadzam do worka i jak na razie zabiera je wiejski ciągnik raz w miesiącu na gminne wysypisko ( za naprawdę b.drobną opłatą ) - niestety dla urzędników gminy to i tak za drogo . Myślicie ,że kochani białowiescy naukowcy czy pracownicy białowieskiego parku narodowego robią inaczej? - jeżeli tak myslicie to grubo sie mylicie - tutaj nikt nikomu nie zwraca uwagi , żeby sie nie narazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts