Magnusone 10/28/16 06:54 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 28, 2016 Stary dom, ściany ceglane. Zaprawa cała się sypie. Chciałbym tymczasowo zabezpieczyć ją przed pyleniem w domu. W przyszłości będę ściany ocieplał, więc estetyka spoin nie ma dla mnie znaczenia. Czy mogę te spoiny potraktować np. UNIGRUNTEM aby się nie pyliły w całym domu? Jeśli nie to jakie jest najlepsze tymczasowe rozwiązanie przed ociepleniem budynku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek440 10/28/16 06:56 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 28, 2016 Co ci się sypie , nie chodzi o tynk ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek88 10/28/16 07:16 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 28, 2016 Nie wiem do końca o co Ci chodzi, unigrunt? hm dobry grunt bym Ci polecił, np. ceresit ct 17, nie jest tani ale jest dobry, możesz trochę z wodą rozmaić np. 1 litr i przemalować - nie wiem ile tego masz w sumie - i jak wyschnie to juz czystym przemalowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnusone 11/03/16 07:33 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted November 3, 2016 Co ci się sypie , nie chodzi o tynk ? Sypie się zaprawa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek88 11/03/16 09:07 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 3, 2016 Kup litr gruntu za 7zł i przejedz kilka spoin, może pomoże, jak pomoże ale nie wiele to można wydać więcej kasy i kupić lepszy grunt jak ceresit ct 17, najpierw z wodą, niech wyschnie i potem już sam bez wody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts