wopi 16.08.2004 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Witam. Po długich poszukiwaniach i przeczytaniu wielu postów i informacji zdecydowałem się na ściany 2W. MAX+12cm styropianu. W związku z tym mam pytanie, jakiego producenta maxy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 16.08.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Biegonice Nowy Sącz robią dobre maxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 16.08.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Ja buduję z Olsztyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.08.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Zbudowałem z Plecewic jakość b.dobra Napewo ?jeszcze polska firma pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 16.08.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Mam Plecewice, dobry nie kruszył się zbytnio, ma tez połówki max-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 17.08.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 ja jednak bym Ci polecał 3W, dzisjaj sąsiedzi z którymi prawie w jednym czasie budujemy przyznają mi, że jednak to ja miałem rację. Zrób tak, daj maxa, ale na 19cm, następnie styropian 10cm i na koniec K3. Skąd jesteś ?: zapraszam na moją budowę w Markach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Węgrzyn 17.08.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Zdecydowanie Kozłowice, odradzam Harasiuki i Leier, bo są bardzo kruche. A sama buduję z Silki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 18.08.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Cerabud Krotoszyn tez jest solidny. Zamiast budowac z Maxa na 29 lub 19 (nowosc!) zastanow sie czy nie lepiej wybudowac z U 220 - to Max szeroki na 25 cm. Ja tak wybudowalem sciane trojwarstwową i Tobie tez ją polecam po doswiadczeniach osob o licznych uszkodzeniach sciany 2W. Koszt wykonania moze byc podobny lub niewiele wyzszy a trwalosc i parametry uzytkowe znacznie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 18.08.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Zamiast budowac z Maxa na 29 lub 19 (nowosc!) zastanow sie czy nie lepiej wybudowac z U 220 - to Max szeroki na 25 cm. Ja tak wybudowalem sciane trojwarstwową i Tobie tez ją polecam po doswiadczeniach osob o licznych uszkodzeniach sciany 2W. Koszt wykonania moze byc podobny lub niewiele wyzszy a trwalosc i parametry uzytkowe znacznie lepsze. popieram, też tak zrobiłem, U-220 + styr + K3, ale z moich obserwacji w zupełności by wystarczyło pustak obrócić na 19cm, ceramika tradycyjna to mocny materiał. Prodecent przy ceramice tradycyjnej już nie odgrywa takiego znaczenia, aby towar było dobrze wypalony, równy i niepopękany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 18.08.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ja nie ryzykowałbym obrocenia pustaka na 19cm bez opinii konstruktora. Pomimo tego, że pustak tradycyjny to solidny materiał, przed podjęciem decyzji skonsultuj sie z konstruktorem i architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 18.08.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 a ja mam projekt indywidualny,architekt-konstruktor zaprojektował ścianę 3w z maxem w 19, ściany szczytowe sa z maxa w 29,dom z poddaszem użytkowym. W którymś z wydawnictw Muratora (chyba Zbuduj dom) były ilustrowane takie rozwiązania z maxem wzdłuż w ścianie 2w, więc myslę, że mój dom się nie zawali (jak go zbuduję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek ww 20.08.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Polecam MAX-a z Plecewic! Kupilem w klasie 15, jestem zadowolony, sa solidne i dobrze wypalone, na 22 palety moze bylo z 10 popekanych... Udalo mi sie znalezc niedrogi sklad w okolicach Warszawy (pld W-wy)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 17.10.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Maciekww podaj namiar gdzie kupiłeś pustaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Widzę, że mieliście szczęście do Plecewic, bo ja nie Przyjechała straszna kicha - źle wypalone, niewymiarowe, zdarzały się posklejane... Przede wszystkim bardzo nierówne. Ta ostatnia cecha na pewno nie spowoduje, że na ścianach które mam z tych maxów (wymieniałam towar w środku sezonu - na PTH ) tynki będą tanie Pan z kontroli jakości w rozmowie telefonicznej przyznał później, że towar był koszmarny. Jedno im trzeba przyznać - są mocne - mało było popękanych (ale w PTH - ze 3 sztuki na duużo palet) A ja naprawdę bardzo chciałam dać zarobić krajowemu producentowi Może mój błąd polegał na tym, że zrobiłam przedpłatę w styczniu - ale pustaki były z majowego wypieku, do mnie przyjechały w czerwcu... Także uważajcie na Plecewice - najlepiej niech towar ktoś doświadczony odbiera. Ja na szczęście odebrałam tylko 1/3 zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 17.10.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 PTH z Zielonki. Podobnie jak baba mam złe doświadczenia z plecewicami.Max to jeszcze ale 12 i8 to tragedia- 1/3 palty gruz. Zmieniałem na PTH Z Zielonki są znakomite dwa pustaki pęknięte na 4500 kupionych ,dobrze wypalone i równiótkie. I cena lepsza od Kozłowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 17.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Więc ile te PTH kosztują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 17.10.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 3,7 z VAT z Honoratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 17.10.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Więc ile te PTH kosztują ? ja płaciłem po 1.95 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 18.10.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 a ja polecam Hadykówkę.Pięknie wypalona, żadnych popękanych i uszczerbionych pustaków. Natomiast jeżeli chodzi o cenę to polecam Leier-a (1,45 za sztukę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 18.10.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Bzado a gdzie Ty tego Leier-a (1,45 za sztukę) widziałes ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts