Witek34 16.08.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 W projekcie miałem szambo stalowe 7 m3. Tak się jakoś złozyło, że mam zakopane 2 zbiorniki PE ( plastik) kazdy po 5 m3. Odbyło się to przed 30 maja (zmiana przepisów) ale budowy jeszcze nie mam zakończonej. Posadowienie zbiorników "przsuneło się" o 1m ( w głąb działki) w stosunku do projektu, wszystkie wymagane odległości są zachowane. Mam pytanie do sznownych forumowiczów : Czy powinienem się bać odbioru budynku? Czy nie zostanie to potrakowane jako samowola budowlana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 17.08.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Z tego co pamiętam, to wszelkie zmiany względem planu zagospodarowania działki to tzw zmiany poważne - czyli jest problem.Sam zastanawiam się nad zmianą lokalizacji szamba.Może ktoś już przez to przechodził?Generalnie problem może się pokazać w przyszłości jeżeli gmina będzie chciała tam coś kopać - media itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek34 17.08.2004 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 czy fakt że zbiorniki zostały posadowione przed 30 maja 2004 nie jest sytuacją łagodzacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 18.08.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Z tego co mi wiadomo cała budowa winna odbyć się zgodnie z udzielonym pozwoleniem na budowę i przepisami obowiązującymi w dniu wydania tego pozwolenia, i calkowicie niezależnie od późniejszych zmian w prawie budowlanym, planie zagospodarowania terenu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 20.08.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Pytaliśmy w Nadzorze Budowlanym - jest to odstępstwo od projektu, powinno być zgłoszone do zmiany. Ponadto tu jest gest Geodety , który potwierdza zgodność z projektem. A taka samowola budowlana - jak Nam Pan powiedział jeżeli posiada certyfikaty-atesty, moze kosztować według aktualnych pzreliczeń od 500-1000zł. Jak przyjda odbierać iii się nie spodoba ( o ile to sprawdzą) to ładnie Gadaj, aby w "ewentualnym podpisie" -nie ujeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts