budek 19.08.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Dzieki za aktualizacje danych co do BOŚ - zalatwianie u nich takiego kredytu ciagnelo sie prawie miesiac to teraz pewnie z pol roku Poprawka tej termoimodernizacji nie realizuje BOŚ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
java151 20.08.2004 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 - kleisz kolejne na danej scianie pamietajac by co druga warstwa wystawala o grubosc plyty poza sciane - bedziesz mial wtedy ladne przewiazanie Czy musi być to przewiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.08.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 na narozach chalupy TAK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
java151 20.08.2004 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 na narozach chalupy TAK!!! A nie można by ciąc na równo i licować (nie wiem czy to fachowe określenie)? PS. mam styropian z felcem czy to coś zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.08.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 na narozach chalupy TAK!!! A nie można by ciąc na równo i licować (nie wiem czy to fachowe określenie)? PS. mam styropian z felcem czy to coś zmienia? eksperymentowac mozesz - ale jednak radzilbym w miejscu gdzie najwieksze obciazenia wystepuja tak zrobic. Felc tylko dziala na powierzchni sciany a nie na jej narozach. W narozu najlepiej jak ten felc zetniesz by byla rowna powierzchnia plyt gdyz inaczej we wneke w felcu musialbys wyklejac kawalek styropianu jesli jednak zrobisz po swojemu to wzmocnij to conajmniej jeszcze jedna warstwa siatki by pozniej naroza ci sie nie rozeszly i szpary nie powstaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violator 20.08.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 w nawiazaniu do tematu ocieplenia(wykonczenia elewacji):zostalo mi troche styropianu fs15 gr. 5cm, czy moge go wykorzystac przy ociepleniu domu?? docelowo ma byc 12cm i pomyslalem zeby na czesci domu najpierw polozyc 5 cm a potem 7 cm. czy takie wykonanie jest dopuszczalne i czy sa jakies tego wady(lub zalety)??.a moze sprzedac styropian, ktory mi zostal i kupic na calosc 12cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 20.08.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 stosowanie, takiej kombinajcji, jest poprawne, nawet zalecane, gdyz przy ulozeniu, dwuch warstw plyt z przesunieciem, eliminuje sie mostki termiczne powstale na polaczeniach plyt, a wada hyba koszt robocizny, ale to tylko minimalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian6661988 12.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 witam..wosną chce sie wziąc za ocieplanie domku..zbudowany w latach 90 z suporeksa 24cm i 12 cm a w środku styropian 5cm,.ale nie wiem jaką wybrać grubość steropianu,,proszę o pomoc ewentualnie rady które mogą mi sie przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts