Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Murator 9/04

Recommended Posts

Ja nikogo nie rozpoznałam, ale dziękuję Redakcji za artykuł o budownictwie w Niemczech - bardzo mnie zainteresował. Właśnie skończyliśmy prenumeratę i nie wznawiamy, ale chyba jednak kupię te kilka następnych numerów aby poczytać o innych krajach...

Bardzo ciekawe jak dla mnie!!!

Cykl o budowaniu w innych krajach zapowiada się naprawdę fajnie.

Artykuł o elewacjach był powierzchowny - z taką nadzieją czekałam na niego, na obiecane rozwiązanie problemu (dla mnie przynajmniej) prawidłowego wykonania oblicówki drewnianej na ścianie jednowarstwowej, a tu - nic..

Cykl o budowaniu w innych krajach zapowiada się naprawdę fajnie.

Artykuł o elewacjach był powierzchowny - z taką nadzieją czekałam na niego, na obiecane rozwiązanie problemu (dla mnie przynajmniej) prawidłowego wykonania oblicówki drewnianej na ścianie jednowarstwowej, a tu - nic..

Agnes, oblicówka drewniana była "na życzenie Czytelników" omówiona w numerze 5/04. Zaglądałaś?

W kwestii mozaiki odezwę się dziś wieczorem - muszę pomierzyć tafle, w jakie jest pakowana, żeby dac Ci precyzyjną odpowiedź ;-)

... no to przeglądnę i ja ostatni numerek... :p

- Elewacja na lata - zgadzam się, temat jest wart szerszego potraktowania niż 16 stron przedzielonych 11 stronami reklam... :-?

- Niemcy, własny dom w Unii - ciekawy artykuł, dla mnie bliski, bo kiedyś miałem okazję spędzić trochę czasu w Zagłębiu Saary i zwiedzić okolicę... choć to nie znaczy, że ponad wszystko przedkładam niemiecki porządek nad polską fantazję... :wink: , no i drobiazg, jeżeli mamy być po niemiecku skrupulatni to nie przekonują mnie wyliczenia pokazane w trzech ostatnich zdaniach... :wink:

Projekt zagospodarowania terenu - ominąłem bo mam za sobą... :p

Kosmopolita... - polsko - niemieckie gusta pogodził amerykański architekt... :p , przeczytałem z zainteresowaniem...

Drzwi na dobre wejście i Wnęka może być przydatna - odświeżyły moją wiedzę... :p

Rodzinny standard- Zygmunt Stępiński to KLASA KLASYKI !!!

Dobry garaż nie jest zły - ciekawy, choć Murator popierający swego czasu raczej pojedyńczy wjazd do garażu nie napisał o dwustanowiskowym ,,jeden za drugim" - jaka długość ??? Pytam, bo osoby zwiedzające ostatnio mój garaż stwierdziły, że jest ,,na Lincolna"... :lol: :lol: :lol: ... a on jest na dwa skromne samochody... :wink:

więcej napiszę jak przeczytam kolejne 100 stron... :p

• 2 weeks później...