12m65 17.08.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 pomocy, mieszkam w bloku na 2 piętrze, zimą okna plastikowe są do połowy wysokości oszronione parą, do tego wdaje się grzyb i jest przerażliwie zimno mimo gorących grzejników. Co robić czy ocieplać od wew. styropianem i płytą g-k czy wystarczy samę płytą i może jakimś preparatem grzybobójczym? poratujcie mnie swoją wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate74 17.08.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Brak wentylacji powoduje parowanie okien. Trzeba najpierw zrobić sprawną wentylację a później zaś docieplić ściany szczytowe (po uprzednim wysuszeniu i usunięciu grzyba odpowiednimi środkami chem.)wełna mineralną na ruszcie metalowym, folia paroizolacyjna i płyta karton gips.Hmmmm.. ale nie piszesz czy masz docieplony szczyt bloku styropianem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 23.08.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Znam ten problem - u mojego kolegi w mieszkaniu w starym budownictwie było w zimie po 15 stopni mimo napalonego w piecu. Nie miał możliwości ani środków na izolację ani odgrzybianie, do tego stare drewniane okna. Zrobił wszystko tak że mi sie włos na głowie jezył jak na to patrzyłem a potem mi się jezył bo zadziałało!!!! JUŻ WYJAŚNIAM: Ściany od wewnątrz obłożył styropianem 5mm sufit 2mm+kasetony piankowe? ściany obkleił tapetą. Póżniej wymienił jeszcze piec na gazowy i założył grzejniki. to było tak z 7 lat temu. Naprawdę pomogło mimo iżnikt w to nie wierzył. Dziś ma w domu 20 23 stopnie (nadrabia ) Dopiero ostatniej zimy pojawiły sie na północnej ścianie ślady po kołkach. Dodam iż mieszka na poddaszu i trzy boki mieszkania to ściany szczytowe. A administracja jak obiecywała remont tak obiecuje. Jakoś mieszka i żyje mimo iż teoretycznie nie powinno to się sprawdzić!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts