Mariuszż 17.08.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Witam, wreszcie zdecydowałem się na zakup parapetów zewnętrznych, są to ceramiczne parapety, wykonane wg mnie z takiego materiału jak płytki ceramiczne, jest on szkliwiony na kolor ciemnobrązowy. Pytanie dotyczy tego jaki klej zastosować do ich zamocowania?? oraz jaki ridzaj fugi wybrać? Domyślam się ze powinien to być klej o lepszych parametrach no bo nagrzewanie i studzenie i wpływ warunków atmosferycznych itd. Prosze pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.08.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Płytki klinkierowe przykleiłam na zwykly klej do płytek Atlas a szparki uszczelniłam silikonem w odpowiednim kolorze. Dwie zimy przetrwaly bez szkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ircon 17.08.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 W ubiegłym roku używałem Sopro - i klej i fuga (perlista). Na to olejek do klinkieru Kriesela, ale jak masz szkliwione to wystarczy same fugi zaimpregnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 18.08.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Klej powinien być elastyczny ze względu na zmiany temperatury i różne naprężenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 26.10.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Witam!Do przyklejenia parapetów z płytek klinkierowych dalem optiroca gres fix,może ktoś poradzi jakiej firmy dac fugę 5-6mm?PozdrawiamLeszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 26.10.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Witam!Do przyklejenia parapetów z płytek klinkierowych dalem optiroca gres fix,może ktoś poradzi jakiej firmy dac fugę 5-6mm?PozdrawiamLeszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts