Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz do lisci

MB

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czesc

Gdzie w Warszawie mozna pozyczyc odkurzacz do lisci? Widzialem takie cos w Castoramie ale kosztuje 1K nie zamierzam kupowac ale chcialbym sie pobawic 1 dzien.....

Nie warto. Świeżo spadłe liście szybciej zagrabisz grabiami (takimi a'la miotła, do liści), zleżałych nie ruszysz i tak bez klasycznych grabi. Ten odkurzacz nadaje się do czegokolwiek jedynie w trybie dmuchania, ale wtedy robi taką zadymę, że w rezultacie masz większy bałagan niż na początku.

Gość M@riusz_Radom
Czesc

Gdzie w Warszawie mozna pozyczyc odkurzacz do lisci? Widzialem takie cos w Castoramie ale kosztuje 1K nie zamierzam kupowac ale chcialbym sie pobawic 1 dzien.....

To się napalm nazywa, skutecznie likwiduje liście ;)

• 1 year później...

a jaki odkurzacz konkretnie polecasz? Sam sie na tym zastanawiam po ostatnim grabieniu. No i ile masz tych drzewek (jakich) na działce.

i przy okazji pytanie o taktykę - grabicie/odkurzacie co chwila, czy raz a dobrze - a może zostawiacie liście na trawniku (przyznam, że w pierwszym sezonie, nie grabiłem - fakt, wprowadziłem się dość późno, a i drzwek nie było tyle co teraz po dwóch latach, ale jakoś chyba nie zauważyłem wiosną np. ruiny trawnika. Mam sporo brzóz i trochę owocowych, a także kilka dzikich krzaków.

Odkurzacz kupowany w markecie Liroy M firmy nie znam chciałam używać czściej aby zbierać opadające liście w ciagu roku z rabatek przy wejściu gdzie trudno grabić bo rosnie barwinek ale ponieważ kurzy to nie używam.Jesienia gruntowne sprzatnie trawnika na zimę, a potem chyc do wanny.Mówił mi ktoś kto posiada, odkurzacz spalinowy że on nie kurzy bo ma z innego materiału zroniony zbiornik,z mniej przepuszczalnego ,ale że nie mogę załozyć umnie takiego bo silnik w moim jest słabszy i by się przepalił.

a jaki odkurzacz konkretnie polecasz? Sam sie na tym zastanawiam po ostatnim grabieniu. No i ile masz tych drzewek (jakich) na działce.

i przy okazji pytanie o taktykę - grabicie/odkurzacie co chwila, czy raz a dobrze - a może zostawiacie liście na trawniku (przyznam, że w pierwszym sezonie, nie grabiłem - fakt, wprowadziłem się dość późno, a i drzwek nie było tyle co teraz po dwóch latach, ale jakoś chyba nie zauważyłem wiosną np. ruiny trawnika. Mam sporo brzóz i trochę owocowych, a także kilka dzikich krzaków.

ja mam Hurricane 2100, kilka dużych drzew owocowych (śliwa, orzech), ale w okolicy mnóstwo sadów. Odkurzam raz w tygodniu :)