coachu13 10/29/16 04:19 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 29, 2016 Hej.Mam wykonny przepust na wodę. Rura 100 z kolanie 90st.I właśnie tu jest problem.Jak tam przepchac rurę PP 40 ?Ona się nie za bardzo chce zmieścić w tym kolanku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turalyon 10/29/16 07:46 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 29, 2016 Zapytaj geniusza co ci to zrobił. Przepustowość powinien być po delikatnym łuku zrobiony. Przez 90 stopni nie ma szans Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironsmith 10/29/16 07:58 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 29, 2016 hej ja miałem rurę karbowaną ale też robiły się zagięcia, gość od wodociągów doradził mi naciąć początek rury tak na ostro, na czubku nawiercić otwór mocna linka węzeł i lika przy rurze zaizolowana taśmą eklektyczną czarną i na to dużo smaru i poszło, powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coachu13 10/29/16 10:17 PM Author Zgłoś naruszenie Share Posted October 29, 2016 A jak jest u Was ?Ja dodam że chce przepuścić 2x40.Jedna z wodociągów i jedna ze studni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironsmith 10/30/16 12:31 PM Zgłoś naruszenie Share Posted October 30, 2016 A jak jest u Was ? Ja dodam że chce przepuścić 2x40. Jedna z wodociągów i jedna ze studni. u mnir tylko wodociąg popytaj się u siebie jakie trzeba spełnić warunki żeby podpiąć w domu wodociąg i studnie, bo niemożna tego robić dobrowolnie, wode ze studni jak będzie miałą wieksze ciśnmienie może przedostać się do wodociągu i go skazić jeżeli nie będzie spełniać norm, moim zdaniem woda ze studni tylko na ogród Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszeklublin 11/02/16 04:17 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 2, 2016 Wszystko zależy od warunków zagospodarowania w danej gminie. Jeżeli jest przez działkę położony wodociąg (lub w jej ekonomicznym pobliżu) większość gmin wymaga podłączenia się do wodociągu. Po wybudowaniu możesz podłączyć także studnię i zaprzestać korzystania z wodociągu. ale licznikowe trzeba będzie płacić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts