godzilla 17.08.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 juz drugi rok probuje sadzic ogorki w ogrodku i znowu mam to samo... ogorki zamiast isc w dlugosc to ida w szerokosc.... do tego maja twarda jak drewno skorke (no moze troche przesadzam).... a w srodku oczywiscie kwasne.... ani z tego salatke zrobic ani zakisic... co robie zle???? w zeszlym roku mielismy strasznie gorace lato i podlewalem je rano i wieczorem... teraz troche chlodniej ale tez dosyc cieplo.... za to czasem deszcze padaja.... moze trzeba toto jakos specjalnie nawozic albo mam ziemie zla...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 17.08.2004 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 nikt nie widzial ogorka????? szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ja widziałem kiedys ogórka a co do tematu to podałeś za mało szczegółów żeby postawić trafną diagnozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ja widziałem kiedys ogórka a co do tematu to podałeś za mało szczegółów żeby postawić trafną diagnozę a co jeszcze potrzebujesz??? ogorki zamiast byc ogorkami to sa zielonymi pilkami do tenisa.... nie jestem ani rolnikiem ani ogrodnikiem z wyksztalcenia.... pochodze tez z warszawy, gdzie mialem okazje podziwiac bratki i pelargonie na oknach czy balkonie mojej babci...... teraz od dwoch lat mieszkam na wsi we wlasnej chalupce i dlubie troche w ziemi.... to co moja kobita zasadzi to jej przewaznie rosnie.... i to najprzedziwniejsze rzeczy... a ja chcialem niewiele od zycia... chcialem sobie zakisic pare ogorkow malosolnych na zakaske.... i co? i doopa...... bede pil bez zakaszania...... ze smutku..... te cholery co mi sie udalo zakisic tez jakies takie gorzkie ze gebe wykreca..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A jaka odmiane posiałeś--może jest lipna jakaś? a przyczyn że są jak piłki może być kilka-np szkodniki uszkadzające zawiązki-choroby fizjologiczne np niedobór jakis składników ew zbyt zimno-tzn alpejskie powietrze ale nie przejmuj się-sezon na ogórki małosolne minął więc problem stanie się aktualny dopiero za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A jaka odmiane posiałeś--może jest lipna jakaś? a przyczyn że są jak piłki może być kilka-np szkodniki uszkadzające zawiązki-choroby fizjologiczne np niedobór jakis składników ew zbyt zimno-tzn alpejskie powietrze ale nie przejmuj się-sezon na ogórki małosolne minął więc problem stanie się aktualny dopiero za rok rozne sialem.... tzn najpierw podchodowalem w pojedynczych doniczkach a potem jak juz byly wieksze to posadzilem do ziemi... sadzilem i takie z polski, ze szwajcarii i z niemiec.... na obrazku wszystkie byly ladne i takie akurat do sloja.... w rzeczywistosci wyszly takie sobie..... domyslam sie ze czegos im brakuje, chociaz w zeszlym roku nawet podsypalem jakiegos nawozu w granulkach i dalem pare worow ziemi do kwiatow..... kobita sie zlosci i powiedziala ze juz nie bedzie sie bawic w ogorki.... zobaczymy jak to bedzie.... moze kurde warto cos poczytac zanim sie czlowiek wezmie za cos o czym pojecia nie ma? hmm... cos w tym jest.... ale cukinie za to porosly na pol metra dlugie.... tylko ze nie ma komu tego jesc.... zona dala kolezance z pracy dwie sztuki.... ze 4 kg wazyly.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.08.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 godzilla ty w krainie serów z dziurami i czekolady żyjesz, a ogórki takie jakie chcesz to znaczy proste i o odpowiednim wymiarze tylko w Unii rozną bo im się Dyrektywy czyta. A w kraju bankierów to okrągłe jak pieniądz i koło fortuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.08.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Zawsze możesz spróbować przemalować je na złoto i sprzedawać jako pamiątka ze Szwajcarii A może nawet jakiś eksport za wielką wodę, tam lubią takie cudeńka ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 godzilla ty w krainie serów z dziurami i czekolady żyjesz, a ogórki takie jakie chcesz to znaczy proste i o odpowiednim wymiarze tylko w Unii rozną bo im się Dyrektywy czyta. to chyba jest jedyne wytlumaczenie... tutaj praktycznie ogorki kiszone sa nieznane..... za granica to i owszem... czasem w niemczech kupuje... takie bardziej Unijne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.08.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 W przyszłym roku spróbuj przemycić nielegalne nasiona polskich, chociaż i te się coraz dalej Unifikują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A może wysłac ci słoik oryginalnych polskich ogórków kiszonych? moga być i małosolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.08.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Godzilla, ja bym brał małosolne, jak dojdą to akurat kwaszone będą. A z kraju to trzeba było jeszcze kamiennu gar zabrać tak co najmniej 5l, tradycyjny tależyk i kamień. O kamień najważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 W przyszłym roku spróbuj przemycić nielegalne nasiona polskich, chociaż i te się coraz dalej Unifikują. kupowalem w polsce te nasiona i przewozilem - chyba legalnie.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A może wysłac ci słoik oryginalnych polskich ogórków kiszonych? moga być i małosolne dziekuje za propozycje ale szkoda fatygi... dam se rade... chociaz i kielbachy tutaj dobrej na zagryche brak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 18.08.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A może wysłac ci słoik oryginalnych polskich ogórków kiszonych? moga być i małosolne dziekuje za propozycje ale szkoda fatygi... dam se rade... chociaz i kielbachy tutaj dobrej na zagryche brak.... zero ogórków-zero kiełbasy-wódka też pewnie 20 %-a--co ty tam wiec robisz??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 zero ogórków-zero kiełbasy-wódka też pewnie 20 %-a--co ty tam wiec robisz??????? wegetuje jakos.... piwo tez ma maksymalnie 5%...... ale wodka jest raczej normalna.... z polskich wyborowa widuje w sklepach.... tak ze chociaz jest zle to jeszcze nie jest tragicznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 18.08.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 sorry.... mala korekta... kielbasa jest.... tylko nie taka jak w polsce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.08.2004 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 A może to od klimatu te ogórki takie okrągłe?Trzeba by kogo z Krupówek zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 18.08.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 19.08.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Nie wiem co jest przyczyną kulistości ogórków.Wiem za to co powoduje ich zakrzywianie : chłodne noce.W Wietnamie nie ma krzywych, bo tam temperatura w nocy jest zaledwie o kilka stopni niższa niż w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts