Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studnia w wielkopolsce - namiary i ceny

NOTO

Recommended Posts

Acha, a dojazdy do Poznania to był mój chleb powszedni - całe liceum + studia z Kórnika do Poznania i z powrotem autobusem. Nie było najgorzej, chyba tylko rano zimą :-? i latem podczas upałów :x . Ale dało sie przeżyć . Teraz mieszkam w Poznaniu, ale z kolei przez jakiś czas jeździłam do pracy do Jarocina, pociągiem, 70km... Też było do przeżycia, nawet fajnie tymi pociągami. Do wszystkiego można sie przystosować i przyzwyczaić, byle by nie robić tragedii to już będzie dobrze. No a za chwilę czekają nas dojazdy z tych Kamionek... Całe życie w drodze!! :wink:

No właśnie, bo jakoś wątek nam się urwał!.. nie wiem sama, co robić, czy kopać teraz, czy w przyszłym sezonie... W sumie jest tyle ważnych spraw do załatwienia na budowie (która za chwilę ma zmienić nazwę na "dom"), że studnia wydaje sie przy tym wszystkim ekstrawagancją i kaprysem... W każym razie nie zaszkodzi rozeznanie tematu - po cichu liczę, że Wy będziecie pierwsi, a ja skorzystam z Waszych cennych porad i doświadczeń! :p

NOTO kiedyś oglądałem Mieczewo, ale przegrało z obecną lokalizacją ze względu na dojazd jakimś autobusem np. do Poznania, ze względu na szkołe dla dzieci itp. Teraz budujemy w okolicy Śremu w kierunku na Poznań, jest nowa szkoła , PKS itp.

To co piszesz to fakty które i teraz maja miejsce. Ale też trochę się zmienia podejście do zycia. Obecnie 2 samochody w rodzinie to nie problem. Nawet jak 2 padną to pozostaje ... urlop do wykorzystania.

A dlaczego nie okolice Kórnika ... trochę bardziej urokliwe i .. szkoła też by się znalazła :)