vobo 30.10.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, ew. jak i czy w ogóle można regulować okna ze zdjęć z załącznika? Jeśli potrzebne są inne zdjęcia, proszę o informację co miałbym sfotografować? z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam, Maciek Szelągowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Kluczem imbysowym nr4 przekrecasz srodkowa srubke w tej czesci na oscieznicy. Ale nie sadze by w tym tkwil jedyny klucz do poprawy szczelnosci. Te okna maja kilkanascie lat i wymagaja wiekszego przegladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Fin - czy aby na pewno ? Przędej na skrzydle i nie imbusem tylko kombinerkami bo specjalnego klucza zapewne klient nie posiada Obawiam się voboże czeka Ciebie wymiana uszczelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 30.10.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, ew. jak i czy w ogóle można regulować okna ze zdjęć z załącznika? Jeśli potrzebne są inne zdjęcia, proszę o informację co miałbym sfotografować? z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam, Maciek Szelągowski Wyjątkowo dziwny ten zaczep Czy aby na pewno nie jest w części odłamany? Okucie Roto Centro, przy płaskich suwakach na zasuwnicy, miało regulację docisku za pomocą imbusa 4 mm na zaczepie. Jeżeli nie ma tej śruby to musisz zmienić zaczepy - już wycofane z rynku, więc łatwo nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.10.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 No własnie w telefonie nie widziałem dobrze i uznałem ze to Roto Centro z regulacją na ościeżnicy. Myliłem się. Za to zrobię reklamę koledze: IVO na pewno będzie dobrze wiedział i powie co, gdzie jak i ew. za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vobo 30.10.2016 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Obejrzałem kilka zaczepów w ościeżnicy i na pewno żaden nie jest ułamany.I nie ma żadnej regulacji. Poza tym, że mogę przesuwać je wyłącznie góra / dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.10.2016 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Dla osob nie zajmujących się na co dzień (ale na prawdę na CODZIENNIE) to ciekawostka. Czyżby to jakaś odchudzona wersja okuć? Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to podmienić zaczepy, ale ciągle mam wątpliwości, czy w regulacji docisku leży główny problem. 'Może gdzieś skrzydła nie pokrywaja się idealnie z ramą. Spróbuj zlokalizować konkretne miejsca przewiewów (jeśli są). Jednym ze sposobów jest naklejenie dokładnie wzdłuż skrzydła taśmy malarskiej lub odrysowanie obwodu ołówkiem. Może wystarczy gdzieniegdzie przesunąć skrzydło. No i tak jak mówilem - kolega IVO jest w stanie pomóc, oby tylko zajżał na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 02.11.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 IVO jest w stanie pomóc, oby tylko zajżał na forum. On ostatnio mocno jest zapracowany i rzadko tu zagląda. Takie zaczepy bez regulacji były w Roto Centro do niektórych systemów bardzo dawno temu, na pewno ponad 20 lat. Później zmienione na te z regulacją. Można próbować kupić ale jak napisał stary może być niełatwo i nietanio. A z innej beczki nieszczelność nie zawsze jest skutkiem za słabego docisku, przyczyn może być kilka; - za małe zachodzenie skrzydła na ramę - niewłaściwe ustawienie zaczepów względem rygli (za daleko) -odkształcenie skrzydeł na odcinkach pozbawionych ryglowania, najczęściej dolna część skrzydła -w starych oknach marna już z powodu wieku uszczelka - wieki nie smarowane okucia, opory przy zamykaniu mają tak duże że nie da się klamki domknąć do pionu więc i okucia nie ryglują poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts