Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku - dzieciol zabral nam sie do elewacji!!!

Recommended Posts

Kochani forumowicze czy ktos zna sposob jak odstraszyc dzieciola, dzisiaj po kilku latach bezawaryjnego mieszkania zaskoczylo mnie uporczywe pukanie w sciane. Okazalo sie ze ten, skadinad mily ptaszek wykul sobie dziure w scianie domu (elewacja ocieplona styropianem). Czy ktos zna jakis bezkolizzyny sposob na odstraszenie intruza czy mam isc do sklepu po szczelbe czy cos w tym rodzaju?

Pozdrawiam Maro

Kochanie forumowicze czy ktos zna sposob jak odstraszyc dzieciola, dzisiaj po kilku latach bezawaryjnego mieszkania zaskoczylo mnie uporczywe pukanie w sciane. Okazalo sie ze ten skadinad ptaszek wykul sobie dziure w scianie domu (elewacja ocieplona styropianem). Czy ktos zna jakis bezkolizzyny sposob na odstraszenie intruza czy mam isc do sklepu po szczelbe czy cos w tym rodzaju.

Pozdrawiam Maro

wszystko dlatego, że tynk zewnętrzny ma fakturę "kornik" i teraz dzięcioł się zabrał za tego kornika :D

dziecioly to ogolnie sympatyczne bydlatka.... lataja od drzewka do drzewka, tu postukaja, tam postukaja i czlowiek sie czuje jak na wakacjach....

ale zeby kretynstwo komus domy dewastowalo!?!?!?!??????

z armaty go!!!!

;)

ps

jeszcze pare lat temu i sowy przylatywaly co wieczor.... bylo calkiem sympatycznie i ekologicznie.... a teraz.... dzieciolom odbilo... pewnie od tego walenia lbem przez cale zycie........

A po co mają po twardym łomotać, jak siędwunożne z miękkim i przytulnym gniazdem oferują.

A czy ktoś miał dzięcioła, albo inne zwierze w wacie na elewacji?

ja mialem.... osy.... przy remoncie i kladzeniu plyt gipsowych na sciane zobaczylem gniazdo os, ktore przezarly sie przez drewniana sciane i zalozyly sobie gniazdko....

Ja jestem wyrozumiała dla poczynań przedłużenia gatunku..

Przeboleję. Nie pierwszy to rok.

Za rok będą mieć dzieci ..za dwa dzieci będą miały dzieci ..a te dzieci znowu dzieci..

Kocham zwierzątka.

Co mi tam wory pod oczami i dygoty z niewyspania..

niechaj się mnożą słodziutkie.....