maro269 18.08.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Kochani forumowicze czy ktos zna sposob jak odstraszyc dzieciola, dzisiaj po kilku latach bezawaryjnego mieszkania zaskoczylo mnie uporczywe pukanie w sciane. Okazalo sie ze ten, skadinad mily ptaszek wykul sobie dziure w scianie domu (elewacja ocieplona styropianem). Czy ktos zna jakis bezkolizzyny sposob na odstraszenie intruza czy mam isc do sklepu po szczelbe czy cos w tym rodzaju?Pozdrawiam Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 18.08.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Kochanie forumowicze czy ktos zna sposob jak odstraszyc dzieciola, dzisiaj po kilku latach bezawaryjnego mieszkania zaskoczylo mnie uporczywe pukanie w sciane. Okazalo sie ze ten skadinad ptaszek wykul sobie dziure w scianie domu (elewacja ocieplona styropianem). Czy ktos zna jakis bezkolizzyny sposob na odstraszenie intruza czy mam isc do sklepu po szczelbe czy cos w tym rodzaju. Pozdrawiam Maro wszystko dlatego, że tynk zewnętrzny ma fakturę "kornik" i teraz dzięcioł się zabrał za tego kornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 18.08.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 a ja znam przypadek, jak dzięcioł wydłubywał silikon z okien - a to bestia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 20.08.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 a u mnie na mazurach wydziobal dziury w wiatrownicy..... nie fotografowalem tego specjalnie ale mam tu fragmencik, na ktorym widac mniejsza dziure... http://homepage.hispeed.ch/andy_k/dzieciola_cien.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A jaki to dzięcioł?Moze chroniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 20.08.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A jaki to dzięcioł? Moze chroniony? dzięcioł jak dzięcioł ale kto elewację ochroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 20.08.2004 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 dziecioly to ogolnie sympatyczne bydlatka.... lataja od drzewka do drzewka, tu postukaja, tam postukaja i czlowiek sie czuje jak na wakacjach.... ale zeby kretynstwo komus domy dewastowalo!?!?!?!?????? z armaty go!!!! ps jeszcze pare lat temu i sowy przylatywaly co wieczor.... bylo calkiem sympatycznie i ekologicznie.... a teraz.... dzieciolom odbilo... pewnie od tego walenia lbem przez cale zycie........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A po co mają po twardym łomotać, jak siędwunożne z miękkim i przytulnym gniazdem oferują. A czy ktoś miał dzięcioła, albo inne zwierze w wacie na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A zapomniałbym. Maro weź przystaw w okolicę dziupli deske i jak będzie przy elewacji to kota podpuść powinno postukować. Tfu, poskutkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godzilla 20.08.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A po co mają po twardym łomotać, jak siędwunożne z miękkim i przytulnym gniazdem oferują. A czy ktoś miał dzięcioła, albo inne zwierze w wacie na elewacji? ja mialem.... osy.... przy remoncie i kladzeniu plyt gipsowych na sciane zobaczylem gniazdo os, ktore przezarly sie przez drewniana sciane i zalozyly sobie gniazdko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilba 20.08.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 a ja mam cala rodzine wrobli. tak sie rozpanoszyly, ze przylatuja chyba z calej wsi. wydlubuja mi welne spod okapu i robia dziury w styropianie. mam dwa koty, ale nie łowne. nie wiem, co robic. wolalabym dzieciola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Niedawno była kuna do wzięcia, ale ją pogoniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilba 20.08.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 ale przecież kochamy ptaszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 20.08.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 maro! Proszę, popraw tytuł w temacie, bo za każdym razem serce mi staje, gdy czytam, że dzieciak dobrał się do elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.08.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Dzięcioł dzięciołem.. Kuny ( sztuk 3 ) mi nie dają spać po nocach . Olimpiadę robią na dachu skoki i biegi. ni zjeść ni wypchać . Przyjdzie pokochać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ziaba, a jak myślisz co łony, te kuny, po nocy na dachu wyprawiają. No chyba na drugie nie masz Gucwińska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 20.08.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ja jestem wyrozumiała dla poczynań przedłużenia gatunku..Przeboleję. Nie pierwszy to rok.Za rok będą mieć dzieci ..za dwa dzieci będą miały dzieci ..a te dzieci znowu dzieci..Kocham zwierzątka.Co mi tam wory pod oczami i dygoty z niewyspania..niechaj się mnożą słodziutkie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ropuszka może byś obudziła zamiast kuny podsłuchiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 20.08.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Dzięcioł dzięciołem.. Kuny ( sztuk 3 ) mi nie dają spać po nocach . Olimpiadę robią na dachu skoki i biegi. ni zjeść ni wypchać . Przyjdzie pokochać. Kuny są super .Wytępią wszystkie myszy i szczury.Ja tam wole mieć kune niż szczury i myszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 23.08.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 jak to dzięcioł to proponuję skuj mu dziób a tak na poważnie to zalej to miejsce betonem i popsikaj jakimiś chemikaliami. Myślę że to mu obrzydzi kucie twojej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts