Smoczek 18.08.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Czy ktoś z was ma dom z elektrycznym ogrzewaniem + kominek tzn tylko prąd i woda. Jakie koszty reale , bo słyszałem tak różne opowieści że nic nie zmądrzałem tylko gorzej.Może rozwiązaliście to inaczej a ciekawie - ja mieszkam w niedużej miejscowości i dostęp do informacji marny a w firmach - wiadomo każdy swoje chwaliNie wiem co robić koszt c.o. duży koszt grzewczych mat czy kabli nie - środki mam mocno ograniczone ale żebym nie zbankrutowal w zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.08.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Przenieś się z tym do działu Wymiana doświadczeń. Było bardzo dużo postó na ten temat. Spróbuj poprzez Szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smoczek 18.08.2004 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Oglądałem doświadczenia- wszystkiego się nie da bo bym rok chyba musiał .Zresztą tam albo podłogowe z konwekcją albo kominek z płaszczem wodnym + wspomaganie gaz lub olej lub inne wersje atomiast widziałem tylko jedną wypowiedż odnośnie elektrycznego ogrzewania gdzie kominek był w zasadzie ozdobą - a to nie o to chodzi .Mam w spadku pół ha lasu i to wszystko kasę małą - muszę się na kominku oprzeć ale co dalej? czy wystarczy? itpWidziałem wypowiedzi osób z ogrzewaniem elektrycznym ale mocno skrótowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 21.08.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2004 Witammoże trochę pomogę, a więc:obecnie mieszkam w poniemieckiej kamienicy, mając na stanie 53m2mam tylko ogrzewanie elektryczne za pomocą zwykłych grzejników elektrycznych z wentylatorem i termostatem zaczynam grzanie ok. połowy listopada i kończe ok. połowy marca, no może nieraz z końcem, gdyż budynek jest ciepły, w lecie mam średnio25 do 30 stopni w pokojach, a w nocy spać nie idzie co do kosztów, to co 2 miesiące w zimie dochodzi ok. 250zł dodatkowo za ogrzewanie tylko tyle mogę pomóc, ale chyba da się to jakoś przełożć na dom wolnostojący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts