Jacek741258 30.10.2016 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Witam,Ponieważ wkrótce czeka mnie wykonywanie dużej ilości wylewek to mam pytanie.Będę zrywał stare drewniane podłogi na legarach, czy nowe wylewki muszą być izolowane?dom posadowiony jest na wzgórzu gleba przepuszczalna (piaskowa) pytanie z tąd się bierze że mam część wylewek bez izolacji bezpośrednio na piasku i wydaje mi się że dobrze się sprawdzają. Na nowych wylewkach będzie układany parkiet. U znajomych którzy mają izolowane wylewki z czasem parkiet się odparzył. Co o tym myślicie. Generalnie podłogi drewniane też się sprawdzały a nie były odizolowane. Co robić czy szczelne czy wystarczy na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Witam, Ponieważ wkrótce czeka mnie wykonywanie dużej ilości wylewek to mam pytanie. Będę zrywał stare drewniane podłogi na legarach, czy nowe wylewki muszą być izolowane? dom posadowiony jest na wzgórzu gleba przepuszczalna (piaskowa) pytanie z tąd się bierze że mam część wylewek bez izolacji bezpośrednio na piasku i wydaje mi się że dobrze się sprawdzają. Na nowych wylewkach będzie układany parkiet. U znajomych którzy mają izolowane wylewki z czasem parkiet się odparzył. Co o tym myślicie. Generalnie podłogi drewniane też się sprawdzały a nie były odizolowane. Co robić czy szczelne czy wystarczy na gruncie? Należy uszczelnić! Izolacja pozioma bezwzględnie i pionowa. To, że u innych drewno się nie zdeformowało nie znaczy, że u ciebie będzie tak samo. Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie wyrzucają zdrowe podłogi (konstrukcje), a wciągają do chałupy zimny beton...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 31.10.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Należy uszczelnić! Izolacja pozioma bezwzględnie i pionowa. To, że u innych drewno się nie zdeformowało nie znaczy, że u ciebie będzie tak samo. Poza tym nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie wyrzucają zdrowe podłogi (konstrukcje), a wciągają do chałupy zimny beton...? Przyłączam się do zdania Jarekkura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianbla 02.11.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Zdecydowanie należy izolować podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek741258 11.12.2016 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Dzięki, pogłębiłem temat i chyba macie rację. Robię normalną izolację i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.12.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Przyłączam się do zdania Jarekkura. Bo takie podłogi już mieli a betonu jeszcze nie mieli więc ciągną ,, ku nowemu,, nie wiedząc, że nie wszystko co nowe jest dobre, zdrowe itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts