Yasooo 30.10.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Dzień dobry Mam problem z oknami. A dokładnie z tym, że z nich wieje. Poprawiłem już z jednej strony ściankę boczną, z której wiało (okazało się, że jest słaba izolacja, więc poleciałem pianką, masą gipsową i nową płytką, wszystko git). Niemniej sytuacja z wyziębianiem pokoju nie zmieniła się radykalnie, ale wyłapałem, że w niektórych miejscach między oknem a ramą jest ruch powietrza, więc chciałem okna wyregulować, ale nie wiem czy zrobiłem to dobrze i nie wiem czy mogę to zrobić lepiej. W sieci nie znalazłem takich systemów (szczególnie na dole), które są opisane. Fotki boczne okna: Fotki z dołu okna: Więcej fotek dodaję w następnym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Fotki z dołu okna ciąg dalszy: Reszta fotek, które mogą coś powiedzieć: Zasugerujcie mi prosze jak wyregulować te okna z Drutexu albo może dokupić jakąś cienką uszczelkę i okelić jaką dodatkową wersję? Nie chcę zrywać obecnej bo jest miękka i trzyma i boję, że tak jak kolega, nie znajdę odpowiedniej bo to stare okna. Myślałem jakby o drugiej parze obok. Tylko w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 patrząc na zaczepy masz już ustawione na maksymalny docisk więc nie tędy droga.Cóż wybrałeś okna jakie wybrałeś, wymiana uszczelek, wymiana a nie dodawanie kolejnejJeśli jednak szukasz półśrodków to w miejscu gdzie jest uszczelka zewnętrzna ba ościeżnicy na współpracującą z nią powierzchnią skrzydła możesz nakleić uszczelkę płaską - są takie w marketach do doszczelniania starych okien. Płaska bez żadnych dodatkowych komór. Są takie. Przed przyklejeniem benzyną ekstrakcyjną bądź denaturatem (jako że to Drutex - biały a nie fioletowy bo przy fiolecie zabarwisz profil) odtłuść powierzchnię skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 patrząc na zaczepy masz już ustawione na maksymalny docisk więc nie tędy droga. Cóż wybrałeś okna jakie wybrałeś, wymiana uszczelek, wymiana a nie dodawanie kolejnej Jeśli jednak szukasz półśrodków to w miejscu gdzie jest uszczelka zewnętrzna ba ościeżnicy na współpracującą z nią powierzchnią skrzydła możesz nakleić uszczelkę płaską - są takie w marketach do doszczelniania starych okien. Płaska bez żadnych dodatkowych komór. Są takie. Przed przyklejeniem benzyną ekstrakcyjną bądź denaturatem (jako że to Drutex - biały a nie fioletowy bo przy fiolecie zabarwisz profil) odtłuść powierzchnię skrzydła Ehhhh, żeby to był jeszcze mój wybór jeśli chodzi o okna Kupiłem mieszkanie na rynku wtórnym i okna już były Kiepskie są? Co z nimi jest nie tak? Btw. na dole nie ma możliwości regulacji? Bo boki rzeczywiście wydaje mi się, że dociągnąłem na maxa. A co do uszczelki czy chodzi Ci o coś takiego: https://www.leroymerlin.pl/okna-i-drzwi/akcesoria-do-okien/uszczelki-do-drzwi-i-okien/uszczelka-gumowa-profil-i-6-mm-x-10-mm-axton,p386556,l493.html#opis ? No i jak ją dokładnie kleić? W którym miejscu? Pod tą uszczelką która jest zamontowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Moze byc takaKleic na skrzydle tak by uszczelka oscieznicy na nia trafiala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Moze byc taka Kleic na skrzydle tak by uszczelka oscieznicy na nia trafiala. Okej, dzięki wielkie! Czyli przykleić ją "na" starą uszczelkę, tak by na nią zachodziła i tylko na zewnątrz? Nie ruszać wewnętrznych uszczelek tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Nie Kleic na skrzydle tak by uszczelka na oscieznicy stykala.sie po zamknieciu z naklejona uszczelke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Nie Kleic na skrzydle tak by uszczelka na oscieznicy stykala.sie po zamknieciu z naklejona uszczelke Ok, wszystko jasne Jutro śmigam kupować uszczelki i benzynę ekstrakcyjną Dzięki jeszcze raz! Mam nadzieję, że to pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bedziesz musial poluzowac docisk skrzydla do ramy na zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Bedziesz musial poluzowac docisk skrzydla do ramy na zaczepach czyli to co ustawiłem obecnie na maxa, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.10.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yasooo 30.10.2016 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robiszi 04.12.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 witamprzeczytałem Twój tekst i wynika z niego że sam regulowałeś okna.Mam okna drutex i potrzebuje je podregulowac- zwiekszyc siłe docisku czy mogłbys mnie poinstruowac jak to robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts